Politika

Elksniņš sola Daugavpilij lētas zāles un bezmaksas transportu

© U.S. Air National Guard/Maj. Darin OverstreetДепутат Сейма Латвии Андрей Элксниньш
Депутат Сейма Латвии Андрей Элксниньш - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Daugavpils mēra kandidāts no partijas "Saskaņa" Andrejs Elksniņš pastāstījis, ka plāno izveidot pilsētā municipālo aptieku tīklu un atcelt maksu par braucieniem sabiedriskajā transportā.

RĪGA, 14. jūnijs – Sputnik. Par sava darba galvenajām prioritātēm Daugavpilī Andrejs Elksniņš uzskata municipālo aptieku tīkla izveidi pilsētā, bezmaksas transportu, iekšpagalmu remontu un pilsētnieka kartes ieviešanu.

Par saviem plāniem viņš pastāstīja raidījumā "Rīta panorāma" LTV.

Vēlēšanu urna - Sputnik Latvija
Vēlēšanu rezultāti ir apstiprināti visā Latvijā

Viņš norādīja, ka municipālās aptiekas ir vajadzīgas, lai cilvēkiem būtu pieejamas lētākas zāles. Pašvaldība tās varētu iekārtot, piemēram, slimnīcā vai poliklīnikā. Šādas aptiekas tirgos medikamentus ar minimālu uzcenojumu, lai segtu izdevumus.

Elksniņš piebilda, ka tas būs mēģinājums izspiest no farmaceitiskā biznesa privātās kompānijas, kas ieguvušas monopolista stāvokli.

Pašvaldību vēlēšanās Latgales partija, kuras saraksta augšgalā bija pašreizējais pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis, saņēma 6 mandātus, "Saskaņa" – 5, "Mūsu partija" – 4 mandātus. Pagājušonedēļ kļuva zināms, ka "Saskaņa" un "Mūsu partija" parakstījušas sadarbības vienošanos, tādējādi iegūstot vairākumu pilsētas domē.

Līgums nosaka, ka pilsētas mēra vietu ieņems "Saskaņas" saraksta līderis Andrejs Elksniņš, bet par viņa pirmo vietnieku kļūs Rihards Eigims ("Mūsu partija"). Vienošanās paredz uzņēmuma "Daugavpils siltumtīkli" koģenerācijas shēmu darba, līgumu par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu un iepriekšējās domes darbības izvērtēšanu.

Daugavpils domes pirmā sēde, kurā plānots ievēlēt jauno pilsētas administrācijas vadītāju, notiks 26. jūnijā.

Ziņu lente
0