Melānija Trampa pārcēlusies uz Balto namu

© Brendan Smialowski / AFPMelānija Trampa pie Baltā nama. Foto no arhīva
Melānija Trampa pie Baltā nama. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ņujorkas iedzīvotāji varēs uzelpot – ASV pirmā lēdija Melānija Trampa beidzot pārcēlusies uz Balto namu kopā ar dēlu Baronu.

RĪGA, 13. jūnijs — Sputnik. ASV pirmā lēdija Melānija Trampa kopā ar dēlu Baronu pārcēlusies uz Balto namu četrus ar pusi mēnešus pēc Donalda Trampa stāšanās ASV prezidenta amatā, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz RIA Novosti.

ASV pirmā lēdija jau paspējusi publicēt sociālajā tīklā Twitter fotogrāfiju ar ainavu Baltā nama logā, piebilstot: "Nepacietīgi gaidu brīžus mūsu jaunajās mājās."

​Iepriekš vēstīts, ka ASV prezidenta dzīvesbiedre palika Ņujorkā pēc Trampa ievākšanās Baltajā namā, jo vēlējās, lai viņu 10 gadus vecais dēls Barons līdz mācību gada beigām turpinātu mācības skolā Ņujorkā.

Ivanka Trampa - Sputnik Latvija
Eksperts: Ivanka Trampa pilda ASV pirmās lēdijas pienākumus

Daudzi Ņujorkas iedzīvotāji bija sašutuši par to, jo viņiem nācās ciest pastāvīgos sastrēgumus pilsētas centrā pirmās lēdijas apsardzes kordonu dēļ, turklāt mediji ziņoja, ka Trampa ģimenes apsardze Ņujorkā ik dienas izmaksāja pilsētas policijas pārvaldei 127-146 tūkstošus dolāru.

Taču Melānijas reitingi strauji aug. CNN/ORC nesenā aptauja liecina, ka 52% amerikāņu labvēlīgi atsaucas par pirmo lēdiju.

Atgādināsim, ka Trampa reitings priekšvēlēšanu kampaņas gaitā bija visai zems, taču tas netraucēja viņam izcīnīt uzvaru pār Hilariju Klintoni. Trampa uzrunu republikāņu kongresā, kura laikā viņš tika oficiāli izvirzīts ASV prezidenta postenim, atbalstīja 58% aptaujāto — tas bija augstākais rezultātus priekšvēlēšanu sacīkšu gaitā.

Pirmajos prezidentūras mēnešos Trampa zemais reitings saglabājās. Atbalsts pieauga pēc Trampa runas Kongresā 28. februārī — nākamajā nedēļā prezidenta atbalstītāju skaits svārstījās no 43% līdz 45%. Pie tam 2016. gadā Savienoto valstu prezidents saņēma titulu "Gada cilvēks" saskaņā ar žurnāla Times datiem.

Socioloģisko aptauju kompānija Gallup veido reitingu, ik dienas pa tālruni aptaujājot aptuveni 1,5 tūkstošus pilngadīgu amerikāņu. Kompānija norāda, ka statistiskā kļūda veido aptuveni trīs procentpunktus.

Ziņu lente
0