Eksperts: Ivanka Trampa pilda ASV pirmās lēdijas pienākumus

© REUTERS / Mike BlakeIvanka Trampa
Ivanka Trampa - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV prezidenta meitas Ivankas Trampas ietekme Baltajā namā ir ievērojama, lai arī viņa nesaņems oficiālu posteni un algu.

RĪGA, 25. marts — Sputnik. ASV prezidenta meita Ivanka Trampa ieņems vietu Baltajā namā, vēsta žurnāls Politico. Lai arī Ivanka nesaņems oficiālu posteni un algu, viņa sniegs konsultācijas tēvam dažādos jautājumos. Vai iespējams nosodīt Donaldu Trampu par šādu lēmumu un cik liela būs meitas ietekme? Savu viedokli Sputnik pastāstīja žurnāla "Rossija v globaļnoi politike" (Krievija globālajā politikā) galvenais redaktors Fjodors Lukjanovs.

Eksperts atzīmēja, ka ASV nav pieņemts pārmest politiķiem pieķeršanos ģimenei, jo visa politiskā elite ir veidota pēc klanu un dinastijas principa, un tas nevienu nekaitina un nepārsteidz.

"Kongresmeņu skaits, kuri savus posteņus, ja tā varētu teikt, mantojuši (protams, ne jau tiešā nozīmē), un turpina savu tēvu un vectēvu tradīcijas, ir visai liels. Ja tas nav likuma pārkāpums un nav saistīts ar korupciju, Trampam ir tiesības jebkuru cilvēku iecelt par savu padomnieku," — uzskata Lukjanovs.

Ja nu kāds tomēr kritizēs Trampu par šāda veida lēmumu, tas liecinās par subjektīvu pieeju, nevis reāliem iemesliem, uzsvēra eksperts.

ASV prezidents ir spiests strādāt ļoti nelabvēlīgā vidē, kurai viņš neuzticas, atgādināja Lukjanovs. Tieši tāpēc viņam nācās izvest savu meitu politiskās arēnas priekšplānā tieši tagad, pec uzvaras.

Žans Klods Junkers - Sputnik Latvija
Žans Klods Junkers: Trampa attieksme pret ES draud ar karu Balkānos

"Kā īsts privātuzņēmējs, Tramps labprātāk paļaujas uz tuviem cilvēkiem, kam viņš uzticas ne tikai kopīgā darbā bet arī kā tuviniekiem. Turklāt Ivanka Trampa ir ļoti spilgta un aktīva jauna sieviete ar savu viedokli un prasmi uzvesties publikas priekšā. Tāpēc daudzi uzskata, ka viņa patiešām ir ļoti labi sagatavota, tostarp arī pirmās lēdijas lomai, ko pēc būtības pilda nevis Trampa sieva Melānija, bet gan meita Ivanka. It īpaši pēc Melānijas atteikšanās pārcelties uz Vašingtonu," — norāda eksperts.

Spriežot pēc visa, Ivanka neiebilst pret pirmās lēdijas pienākumiem — viņa ir saimnieces lomā oficiālos pasākumos un valstu vadītāju vizītēs. Piemēram, daudziem pārsteigumu sagādāja Trampa meitas klātbūtne viņas tēva tikšanās laikā ar Japānas premjerministru Sindzo Abi un Vācijas kancleri Angelu Merkeli.

Ziņu lente
0