IeM lūdz 52 miljonus eiro terorisma apkarošanai

© Sputnik / Irina Kalashnikova / Pāriet pie mediju bankasBriselē godināta teroraktu upuru piemiņa
Briselē godināta teroraktu upuru piemiņa - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Izņemot pretterorisma drošības pastiprināšanu, ministrija uzskata par svarīgu pastiprināt Valsts robežsardzi un robežas apsargāšanu kopumā, kā arī jānovērš bērnu noziedzību.

RĪGA, 9.jūnijs — Sputnik. Iekšlietu ministrija (IeM) pieprasīja 2018.gada prioritārajiem pasākumiem 52 miljonus eiro, vēsta Tvnet.lv ar atsauci uz iestādes preses sekretāri Alisi Adamani.

IeM iesniedza Finanšu ministrijai un Pārresoru koordinācijas centram 47 prioritāro pasākumu prasības 2018., 2019. un 2020.gadam, kuru izpildei nepieciešams papildus finansējums. Daļu no pieprasītā finansējuma sastāda budžeta bāzes izdevumi pamatfunkciju izpildei, kuriem šobrīd nepietiek līdzekļu.

Whatsapp, Facebook Messenger, Telegram, Messages - Sputnik Latvija
Austrijas specdienesti vēlas novērot Skype un WhatsApp

Lai nodrošinātu nepieciešamu bāzes finansējumu un atsevišķo nepieciešamo prioritāro pasākumu veikšanu, ministrijai ik gadu būs nepieciešami papildus 52 miljoni eiro.

Par svarīgākajām prioritātēm IeM uzskata Valsts robežsardzes un robežas apsargāšanas pastiprināšanu; drošības palielināšanu kiberdrošības un pretterorisma jomā; pasākumus bērnu noziedzības novēršanai un bērnu pasargāšanai no noziedzīgām darbībām.

Tāpat ministrijai būs nepieciešami līdzekļi infrastruktūras un materiāltehniskās bāzes uzlabošanai.

Savukārt, latvieši gada laikā sākuši retāk domāt, ka valsti varētu apdraudēt terora akti. Aprīļa SKDS aptaujā 36% respondentu novērtēja musulmaņu terora akta iespēju Latvijā kā iespējamu, un 12% aptaujāto uzskata, ka tas ir visnotaļ iespējams. Gadu atpakaļ tā uzskatīja 42% un 21% attiecīgi.

Pretējs viedoklis ir 42% aptaujāto, kas ir par 11% vairāk nekā pērn.

Ziņu lente
0