Latvijas iedzīvotāji novērtējuši terorakta risku valstī

© pixabayGranāta
Granāta - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Gada laikā Latvijas iedzīvotāju bažas par terorakta risku valstī ir mazinājušās.

RĪGA, 25. maijs — Sputnik. Gandrīz puse — 48% Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka musulmaņu teroristu uzbrukums Latvijā ir iespējams. Par to liecina aptauja, ko organizējis Latvijas tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centrs SKDS.

Kompānija veic minēto pētījumu reizi gadā — aprīlī.

"Iedzīvotāju bažas, ka musulmaņu teroristi arī LV var sarīkot kādu terora aktu, gada laikā bija nedaudz mazinājušas (04.2017 tā pieļāva 48%)," — savā lapā Twitter uzrakstīja SKDS direktors Arnis Kaktiņš.

Šogad 36% respondentu pauda, ka terorakta iespēja Latvijā no musulmaņu teroristu puses ir iespējama, pie tam vēl 12% uzskata, ka tā ir ļoti iespējama. Pirms gada šādu viedokli pauda 42% un 21% respondentu.

Pretēju viedokli pauduši 42% aptaujāto — par 11% vairāk nekā pirms gada.

Vairāk nekā trešā daļa respondentu — 35% uzskata terorakta iespēju par mazticamu, bet 7% ir pārliecināti, ka tāds risks ir absolūti izslēgts.

Цветы в память о погибших в метро Санкт–Петербурга - Sputnik Latvija
Foto
Traģēdija Sanktpēterburgā: pasaule sēro

Pirmdien, 22. maijā stadionā "Mančestra Arēna" Lielbritānijā notika terorakts. Pašnāvnieka iniciētā bumbas sprādziena rezultātā gāja bojā 22 cilvēki, vairāk nekā 120 guvuši ievainojumus. Tas ir lielākais terorakts Lielbritānijā pēdējo 10 gadu laikā. Atbildību par uzbrukumu uzņēmās teroristiskais grupējums "Islāma valsts", kas aizliegts vairākās pasaules valstīs.

Aprīļa sākumā metro Sanktpēterburgā atskanēja sprādziens. Pašnāvnieks uzspridzinājās vilciena vagonā starp stacijām "Sennaja ploščadj" un "Tehnologičeskij institut". Uzbrukumā gāja bojā 16 cilvēki, vairāk nekā 100 tika ievainoti.

Ziņu lente
0