ASV "krievu hakerus" tur aizdomās par Kataras skandāla provocēšanu

© REUTERS / Fadi Al-Assaad / File PhotoДипломатический район города Доха, Катар
Дипломатический район города Доха, Катар - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš kļuva zināms, ka FIB sniedz Katarai palīdzību sistēmas uzlaušanas izmeklēšanā.

RĪGA, 7.jūnijs – Sputnik. ASV tur aizdomās "krievu hakerus" par ziņu aģentūras uzlaušanu Katarā, kura izprovocēja diplomātisko skandālu reģionā, vēsta RIA Novosti atsaucoties uz telekanālu CNN.

Iepriekš kļuva zināms, ka FIB sniedz Katarai palīdzību sistēmas uzlaušanas izmeklēšanā.

"ASV oficiālās amatpersonas saka, ka krievu mērķis bija radīt saspringumu starp ASV un to sabiedrotajiem," — atzīmē CNN, nesniedzot nekādus savu datu pierādījumus.

Kataras Informācijas aģentūra ir vienīgais medijs valstī, kurš publicē oficiālu informāciju, saistītu ar emirāta varas iestādēm. 23. maijā portālā parādījās ziņa par emīra plāniem atsaukt vēstnieku no Saūda Arābijas un normalizēt attiecības ar Irānu.

Катарская женщина идет на фоне города Доха - Sputnik Latvija
Diplomātiskās attiecības ar Kataru pārtrauktas pēc izpirkuma naudas nomaksas

Vēlāk Dohā paziņoja, ka aģentūras mājaslapa tika uzlauzta, un varas iestāžu amatpersonu paziņojumus publicēja hakeri. Neskatoties uz atspēkojumiem, daudzas arābu valstis izbeidza diplomātiskās attiecības ar Kataru.

Amerikāņu telekanāls CNN ne vienu vien reizi uzstājās ar apvainojumiem pret Krieviju. Taču žurnālisti vienmēr atsaucas uz anonīmiem avotiem, bet izplatāmā informācija bieži vien netiek apstiprināta.

Pretenzijas pret CNN ir radušās ne vien aizdomīgu informācijas avotu dēļ. Piemēram, vakar Krievijas vēstniecība ASV publicēja video, kurā telekanāla korespondenti, iespējams, Londonā filmē musulmaņu mītiņa inscenējumu pret protestu par islāmistu teroraktiem. Pirms tam Twitter parādījās cits videoieraksts, kurā redzams kā žurnālisti kameras priekšā izvieto nelielu pūli reportāžas uzfilmēšanai.

Ziņu lente
0