Politika

Matvijenko: rīdzinieki vēlas dzīvot mierā un sadarboties ar Krieviju

© Sputnik / Михаил КлиментьевKrievijas Federācijas Padomes priekšsēdētāja Valentīna Matvijenko. Foto no arhīva
Krievijas Federācijas Padomes priekšsēdētāja Valentīna Matvijenko. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Federācijas Padomes priekšsēdētāja Valentīna Matvijenko uzskata, ka pašvaldību vēlēšanu rezultāti Rīgā liecina, ka, neskatoties uz Latvijas rusofobo politiku, lēmumi, ko pieņem politiķi, ne vienmēr atbilst vēlētāju noskaņojumam.

RĪGA, 6. jūnijs — Sputnik. Galvaspilsētas domes vēlēšanu rezultāti — vairākumu pašvaldībā saglabāja apvienība "Saskaņa" un "Gods kalpot Rīgai" — liecina par to, ka rīdzinieki vēlas dzīvot mierā un sadarboties ar Krieviju, paziņoja Krievijas Federācijas Padomes priekšsēdētāja Valentīna Matvijenko.

Sestdien notikušajās pašvaldību vēlēšanās bloks saņēma 32 mandātus no 60 Rīgas domē; par to nobalsoja 50,82% vēlētāju. Pirms četriem gadiem "Saskaņa" un "Gods kalpot Rīgai" saņēma 55,84% vēlētāju balsis un 39 vietas domē.

"Rīdzinieki vēlas dzīvot mierā, sadarboties ar Krieviju, tāpēc viņi atbalstīja Ušakovu," — Matvijenko teikto citēja RIA Novosti.

Viņa norādīja, ka šāda izvēle izdarīta, neskatoties uz Latvijas rusofobo politiku, jo lēmumi, ko pieņem politiķi, ne vienmēr atbilst vēlētāju noskaņojumam.

Pašvaldību vēlēšanas - Sputnik Latvija
Vēlēšanās Rīgā uzvaru izcīnījis Nils Ušakovs

Politiķe uzsvēra, ka Ušakovs un viņa komanda apliecinājuši, ka ir profesionāli, darbīgi un efektīvi speciālisti, kuri pilda savas saistības un izpelnījušies pilsētas iedzīvotāju cieņu. Tāpēc rīdzinieki atbalstīja pašreizējā mēra partiju, kuras viedoklis atšķiras no Latvijas valdības ģenerālās līnijas, viņa sacīja.

"Saskaņas" līderis Nils Ušakovs, etnisks krievs, pirmo reizi Rīgas mēra posteni ieņēma 2009. gadā. Mēru ievēl partijas, kuras kopsumā saņēmušas vairāk nekā pusi, tas ir, vismaz 31 deputāta vietu Rīgas domē.

Latvijas eksprezidents Valdis Zatlers paziņoja, ka Latvijas krievvalodīgie pilsoņi balsojuši saskaņā ar etnisko principu, jo viņi dzīvo pavisam citā informācijas telpā. Pēc viņa domām, liela daļa Latvijas iedzīvotāju līdz šim uzskata sevi par PSRS daļu, un tādus pilsoņus piesaistīt jaunam viedoklim ir ļoti grūti, jo viņi ir uzticīgi komunisma un sociālisma ideoloģijai.

Zatlers piebilda, ka "Saskaņa" prot piesaistīt arī latviešus, atšķirībā no latviešu partijām, kam ir grūti ieinteresēt krievvalodīgos iedzīvotājus.

Ziņu lente
0