Politika

Zatlers: pēc etniskā principa balsoja tikai krievvalodīgie

© Sputnik / Evgeniy LeshkovskiyВалдис Затлерс
Валдис Затлерс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bijušais valsts prezidents uzskata, ka "Saskaņa" prot piesaistīt sev arī latviešus, atšķirībā no latviešu partijām, kam grūti ieinteresēt krievvalodīgos iedzīvotājus.

RĪGA, 5. jūnijs — Sputnik. Latvijas bijušais prezidents Valdis Zatlers uzskata, ka balsošana pašvaldību vēlēšanās notika pēc etniskā principa, vēsta telekanāls LNT.

Pēc eksprezidenta domām, šo principu balsošanā izmantoja tikai krievvalodīgie iedzīvotāji, jo viņi dzīvo absolūti atšķirīgā informācijas telpā.

"Ja runājam par latviešiem, etniskās balsošanas nebija. Viņi savas balsis atdeva dažādi – tā, kā uzskatīja par pareizu," – Zatlera teikto pārpublicējis portāls Mixnews.lv.

Viņš piebilda, ka "Saskaņa" prot piesaistīt sev arī latviešus, atšķirībā no latviešu partijām, kam grūti ieinteresēt krievvalodīgos iedzīvotājus.

Мартиньш Бондарс - Sputnik Latvija
Bondars nesadarbosies ar "Saskaņu" Rīgas domē

Eksprezidents uzskata, ka liela daļa Latvijas iedzīvotāju vēl joprojām identificē sevi ar PSRS daļu. Tādus pilsoņus ir ļoti grūti piesaistīt jaunai puse, jo viņi ir uzticīgi komunisma, sociālisma ideoloģijai.

Valdis Zatlers pauda, ka no šī viedokļa krievvalodīgajiem vistuvākā ir partija "Saskaņa".

Rīgā apvienību "Saskaņa"/"Gods kalpot Rīgai" saņēma 50,82% balsu, lai gan pirms četriem gadiem par viņiem balsoja 58,54% vēlētāju. Tādējādi bloks saņēmis 32 mandātus no 60.

Ziņu lente
0