Edvīns Bērziņš: Krievijas kravu apjomi uz Latviju ir stabili

© Sputnik / Евгений Биятов / Pāriet pie mediju bankasLatvijas dzelzceļa vadītājs Edvīns Bērziņš
Latvijas dzelzceļa vadītājs Edvīns Bērziņš - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas dzelzceļa vadītājs Edvīns Bērziņš kārtējo reizi noliedza baumas par to, ka Krievija ir samazinājusi tranzītu caur Latviju spītējot tās "Ziemeļu straumes 2" pretošanās.

RĪGA, 2.jūnijs — Sputnik. Latvijas pozīcija Nord Stream 2 projektā nekādā veidā nav ietekmējusi attiecības ar Krieviju un kravu pārvadājumus, paziņoja AS Latvijas dzelzceļš (LDz) prezidents Edvīns Bērziņš LTV raidījumā "Rīta panorāma".

Aģentūra Reuters iepriekš paziņojusi, ka Krievijas Dzelzceļu kompānija noraidījusi vairākus iesniegumus par kravu pārvešanu uz Latvijas ostām. Neoficiāli šādu lēmumu skaidro ar Latvijas negatīvo attieksmi pret Nord Stream 2 projektu.

Nord Stream - Sputnik Latvija
Nord Stream 2 dalībnieki nevēlas konfliktēt ar Eiropu
Ziņas par Latvijas ostu boikotēšanu Krievijā noliedza, gan Latvijas transporta nozares pārstāvji, tā arī atklātās akciju sabiedrības "Rossijskie želenije dorogi" (RŽD) prezidents Oļegs Belozjorovs.

Bērziņš pastāstīja, ka tikšanās laikā ar RŽD vadību nav saņēmis signālus par to, ka Nord Stream 2 skars kravu pārvadājumus uz Latviju. Kas attiecas uz kravu apjomiem, ir jārēķinās ar Krievijas valdības lēmumu vairāk orientēties uz savām ostām, taču pagaidām kravu apjomi uz Latviju ir stabili.

Bērziņš atzīmēja, ka LDz attiecības ar kaimiņvalsts dzelzceļu kompānijas vadību  ir ļoti labas un visi jautājumi tiek risināti operatīvi. Nākamnedēļ ir ieplānota kārtējā tikšanās ar RŽD vadību, lai apspriestu visus jautājumu un vairs nebūtu "nekādu spekulāciju", teica LDz vadītājs.

Pēc maija beigu datiem, pa Latvijas dzelzceļiem tika pārvestas 2,64 miljoni kravu tonnu, kas sastāda 98% no kravu apjomiem pērn par to pašu periodu, tātad nozīmīgs kravu pārvadājumu samazināšanās netiek novērota.

Ziņu lente
0