Paredzamā atbilde: Krievija izsūtīja Igaunijas diplomātus

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Pāriet pie mediju bankasKrievijas ĀM
Krievijas ĀM - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ārpolitikas iestāde paziņoja par personām non grata Sanktpēterburgas ģenerālkonsulu un Sanktpēterburgas ģenerālkonsulāta Pleskavas kancelejas vadītāju; politiķiem ir jāatstāj Krievija piecu dienu laikā.

RĪGA, 1. jūnijs — Sputnik. Krievijas ĀM nosauca Igaunijas varas iestāžu uzvedību, kuras izsūtīja Krievijas diplomātus no Narvas, par destruktīvu un paziņoja igauņu politiķus par personām non grata, vēsta Sputnik Igaunija.

Vakar uz ārpolitikas iestādi tika izsaukts Igaunijas vēstnieks Arts Hilpus, kuram iesniedza notu par persona non grata pasludināšanu: Sanktpēterburgas ģenerālkonsuls Jānus Kirikmae un Sanktpēterburgas ģenerālkonsulāta Pleskavas kancelejas vadītāja Katrina Kanarika. Līdz ar to diplomātiem paredzēts pamest Krieviju piecu dienu laikā.

Генеральный консул РФ в Нарве Дмитрий Казеннов - Sputnik Latvija
Politika
Igaunija izraida no valsts divus Krievijas diplomātus

Pēc ĀM viedokļa, visa atbildība par destruktīvās politikas sekām gulstas uz Igaunijas pleciem.

26.maijā Tallina izsūtīja divus krievu diplomātus — Narvas ģenerālkonsulu Dmitriju Kazennovu un konsulu Sergeju Surgajevu. 30.maijā Surgajevs pameta valsti, un Kazennovam bija jāaizbrauc no valsts vakar.

Pirmdien kļuva zināms, ka Krievijas ĀM pieņēma atbildes lēmumu.

"Mēs jau ziņojām, ka šis provokatīvs Igaunijas varas iestāžu akts nepaliks bez atbildes. Vēlreiz varu apstiprināt, ka tas nepaliks bez atbildes rīcības. Abu valstu attiecībās vienmēr darbojas savstarpējības princips, " paziņoja pirmais ministrijas vadītāja vietnieks Vladimirs Titovs.

Ziņu lente
0