Politika

Igaunija izraida no valsts divus Krievijas diplomātus

© Sputnik / Евгений АшихминГенеральный консул РФ в Нарве Дмитрий Казеннов
Генеральный консул РФ в Нарве Дмитрий Казеннов - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas ģenerālkonsuls Narvā Dmitrijs Kazjonovs un konsuls Sergejs Surgajevs saņēma notu, saskaņā ar kuru viņiem jāatstāj Igaunija.

RĪGA, 26. maijs — Sputnik. Krievijas vēstniecība Igaunijā nekomentē informāciju par divu Krievijas diplomātu izraidīšanu no Baltijas valsts, informēja Sputnik Igaunija. Igaunijas ĀM apstiprinājis informāciju par divu Krievijas diplomātu izraidīšanu, taču nekomentēja to.

Krievijas ĀM nosauca šo incidentu par kārtējo nedraudzīgo un nepamatoto aktu, kas nepaliks bez atbildes.

ASV Kongresa ēka. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
ASV sankcijas vērstas pret diplomātiem un viņu ģimenes locekļiem

Pēdējā laika lielākais skandāls ar Krievijas diplomātu masu izraidīšanu notika ASV. Jaungada priekšvakarā, savas darbības pēdējās (pirms jaunā ASV prezidenta Donalda Trampa inaugurācijas) Baraka Obamas administrācija paziņoja par jaunu sankciju ieviešanu pret Krieviju — 35 Krievijas diplomātu izraidīšanu no valsts. Šāda lēmuma iemesls bija tā saucami Krievijas hakeru uzbrukumi ASV prezidenta vēlēšanām.

Krievijas Ārlietu ministrijas vadītājs Sergejs Lavrovs paziņojis, ka Krievija neatstās bez atbildes jaunas ASV sankcijas. Ministrs arī pastāstīja par atbildes pasākumiem. Tomēr Krievijas prezidents Vladimirs Putins atteicās izsūtīt amerikāņu diplomātus, "atstājot sev tiesības uz atbildes pasākumiem".

"Tālākos soļus Krievijas-Amerikas attiecību atjaunošanai spersim vedoties pēc politikas, kādu īstenos prezidenta Trampa administrācija," – toreiz savu lēmumu skaidroja Putins.

Ziņu lente
0