Krimā pastāstīja par "filozofisku attieksmi" pret sankcijām

© Sputnik / Владимир Трефилов / Pāriet pie mediju bankasKrimā. Foto no arhīva
Krimā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sankcijas attiecībā uz Krimu tika ieviestas pirms trīs gadiem pēc pussalas atkalapvienošanās ar Krieviju un kopš tā laika tiek pagarinātas automātiski.

RĪGA, 28. maijs — Sputnik. Krima "filozofiski reaģē" uz Rietumu sankciju pagarināšanu, kaut gan tās nedaudz bremzē pussalas attīstību, tās nespēj to apturēt, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz republikas ekonomiskās attīstības ministru Andreju Meļņikovu.

Вид на Московский кремль - Sputnik Latvija
"Nevar būt ne runas": Kremlis par darījumu ar ASV Krimas jautājumā
"Ja sankcijas turpinās, mums uz tām jāreaģē absolūti filozofiski, un jāattīstās tādu iespēju ietvaros, kādas mums ir. Bez sankcijām mēs noteikti attīstītos straujāk, bet sankcijas tikai bremzē mūsu attīstību, tās nav dominante, tās neveido nosacījumus investīciju badam, tās neveido nosacījumus darbības apturēšanai. Tas sarežģī dzīvi, bet, kas mūs nenogalina, padara mūs stiprākus. Es vados no šī filozofiskā principa," — pastāstīja Meļņikovs Sputnik Krimā radiostacijas ēterā.

Pēc viņa teiktā, pirmajos trīs gados Krimas biznesam sankciju režīms pat nonāca par labu, jo tika izveidoti īpašie atbalsta pasākumi.

"Brīvās ekonomiskās zonas režīms, un pēc kāda laika sankciju režīms palīdzēja mūsu vietējiem uzņēmumiem veikt modernizāciju — tā ir bāze, uz kuras reģionālā ekonomika var virzīties tālāk," — uzsvēra ministrs.

Ziņu lente
0