"Nevar būt ne runas": Kremlis par darījumu ar ASV Krimas jautājumā

© Sputnik / Eugene Novozenina / Pāriet pie mediju bankasВид на Московский кремль
Вид на Московский кремль - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šajās dienās Krima atzīmē atkalpievienošanās Krievijai trešo gadadienu. Pussalā norit svētku pasākumi.

RĪGA, 17. marts – Sputnik. Kremlis izslēdzis jebkādus darījumus ar Krimu rietumvalstu sankciju atcelšanas labad. Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs uzsvēra, ka netiks organizēts arī atkārtots referendums pussalas statusa jautājumā.

Lielbritānija. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Times: Lielbritānija vairs neprot strādāt ar Krieviju un "pāršāvusi pār strīpu" Krimas situācijā

"Par to nevar būt ne runas," – pavēstīja Peskovs žurnālistiem, jautāts par jebkāda darījuma iespējām ar ASV.

Krimas pussala no jauna kļuva par Krievijas reģionu saskaņā ar referenduma rezultātiem, kas tika organizēts pēc valsts apvērsuma Ukrainā. Par pievienošanos Krievijai nobalsoja vairāk nekā 95% pussalas iedzīvotāju.

Kopīgi svētki

Šajās dienās Krima atzīmē atkalpievienošanās Krievijai trešo gadadienu. Pussalā norit svētku pasākumi, kuros piedalās arī delegācijas no Rietumiem.

Vakar Simferopolē notika gājiens, kurā piedalījās arī pašpasludinātās Doņeckas Tautas Republikas vadītājs Aleksandrs Zaharčenko. Viņš uzsvēra, ka 16. marts ir svētki ne tikai Krimā, bet arī Donbasā.

"Jūs sākāt iet pirmie, mēs devāmies pēdās. Šie ir mūsu kopīgie svētki un pats galvenais – tie ir mūsu dzimtenes, Krievijas, svētki," – uzrunāja klātesošos Zaharčenko.

Pēc viņa domām, rietumvalstīm nav tiesības norādīt krievu reģioniem – Krimai un Donbasam, kādu nākotni izvēlēties.

"Mēs lepojamies ar jums. Mēs skatāmies, kā jūs būvējat ceļus, kā pie jums aug ekonomika. Priecājamies par jūsu siltumelektrostacijām. Ar lepnumu atlidosim uz jūsu jauno, skaisto lidostu," – DTR vadītāja teikto citē RIA Novosti.

Savukārt Krimas galva Sergejs Aksenovs pastāstīja, kā pussala attīstās, neskatoties uz negatīvajiem ārējiem faktoriem.

"Pieaugušas algas, pensijas, sociālie pabalsti. Tiek modernizēta ekonomika, sociālā sfēra, īstenota virkne lielu projektu rūpniecībā, transporta jomā, enerģētikā, lauksaimniecībā, tūrisma un citās nozarēs," – viņš atzīmēja.

Starp nozīmīgākajiem projektiem politiķis minēja tiltu, kas tiek būvēts pāri Kerčas šaurumam, trasi "Tavrida", Simferopoles un Sevastopoles elektrostacijas, kā arī Simferopoles starptautiskās lidostas jauno terminālu.

"Tāda mēroga būvdarbi Krimā nav notikuši kopš padomju laikiem," – atgādināja Aksenovs.

Ziņu lente
0