Simoņana atbildēja uz Podestas vārdiem par RT un Sputnik kā "iemīļotākajiem" Baltā nama medijiem

© SputnikГлавный редактор агентства "Россия сегодня" и телеканала RT Маргарита Симоньян
Главный редактор агентства Россия сегодня и телеканала RT Маргарита Симоньян - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Hilarijas Klintones priekšvēlēšanu štāba vadītājs Džons Podesta paziņoja, ka aģentūra Sputnik un Telekanāls RT acīmredzot kļuvuši par Baltā nama preses dienesta iemīļotākajiem informācijas avotiem.

RĪGA, 26. maijs — Sputnik. Telekanāla RT un Starptautiskās ziņu aģentūras "Rossija Segodņa" galvenā redaktore Margarita Simoņana komentēja Hilarijas Klintones priekšvēlēšanu štāba priekšnieka Džona Podestas teikto par to, ka Baltā nama preses dienests pēdējā laikā griežas pie RT un Sputnik, kā pie informācijas avotiem un "iemīļotākajiem medijiem", vēsta RIA Novosti.

"RT un Sputnik — iemīļotākie mediji Baltajā namā. Tas gan ir jaunums. Made my day, kā teikts," — sacīja Simoņana. 

Iepriekš Podesta intervijā Washington Post paziņojis, ka aģentūra Sputnik un telekanāls RT acīmredzot kļuvuši par Baltā nama preses dienesta iemīļotākajiem medijiem.

Павильон международного информационного бренда Sputnik - Sputnik Latvija
Politika
Sputnik atbildēja uz Makrona štāba apvainojumiem

Demokrātiskās partijas pārstāvji, Hilarijas Klintones štābs un pati bijusī prezidenta amata kandidāte, prezidenta Baraka Obamas administrācija un ASV specdienesti vairākkārt ziņoja par Krievijas iejaukšanos prezidenta vēlēšanās, tai skaitā izmantojot Krievijas medijus, taču ASV puse nekad nav sniegusi pierādījumus.

Krievija vairākkārt uzsvēra, ka šīs apsūdzības ir nepamatotas, ka Krievija neiejaucas valstu iekšējās lietās, tai skaitā ASV vēlēšanu kampaņu gaitā, un sveicina visus, kuri vēlas strādāt ar Maskavu.

Kā uzsvēra Krievijas prezidents Vladimirs Putins, komentējot situāciju medijos ap neseno ASV līdera Donalda Trampa un Krievijas Ārlietu ministrijas vadītāja Sergeja Lavrova tikšanos, ASV iekšpolitiskā cīņa, kas balstās uz antikrievisko noskaņojumu kurināšanu, atgādina politisku šizofrēniju.

Iepriekš amerikāņu pētījumu centra RAND speciālisti publicēja ziņojumu ar nosaukumu "Krievijas hibrīdkara apzināšanās, un ko ar to darīt", kurā pastāstīts par tā sauktā Maskavas veiktā "hibrīdā kara" draudiem un "amerikāņu interešu aizstāvēšanas" veidiem. RAND darbinieki, tostarp, aicināja aktivizēt darbus šajā jomā.

Sputnik - Sputnik Latvija
Simoņana pastāstījusi par Sputnik darbinieku nopratināšanām Baltijā

Saskaņā ar viņu viedokli, "pirmie pētījumi rāda, ka, iespējams, būtu labāk fokusēties uz tādu kā Russia Today resursu diskreditāciju, un informētības paaugstināšanu par dezinformāciju, nevis uzsākt cīņu pret katru stāstu atsevišķi atbilstoši principam "aci pret aci".

Pētnieki atzīmēja, ka "ekstremālos gadījumos", par kuru var tikt uzskatīts kara laiks, "nepieciešams uz laiku slēgt pieeju krievu masu medijiem".

Komentējot ziņojumu, Margarita Simoņana atzīmēja, ka Rietumu analītiķu fobiju sarakstā RT ieņem vietu "kaut kur starp "Topoļu-M" un "Iskanderu". Iepriekš amerikāņu izlūkdienests aģentūrai Sputnik un telekanālam RT veltīja gandrīz pusi no viņu ziņojuma par "Krievijas iejaukšanos" vēlēšanu gaitā.

Ziņu lente
0