Šadurskis nosaucis par absurdu augstskolu skaitu Latvijā

© Foto : Ernests Dinka, Saeimas KancelejaШадурскис Карлис
Шадурскис Карлис - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis uzskata, ka valsts un privāto augstskolu skaits Latvijā jāsamazina trīs reizes.

RĪGA, 26. maijs – Sputnik. Šodien Latvijā ir 17 valsts augstskolas un aptuveni tikpat daudz privātas, tas ir absurdi, Ārvalstu investoru padomes Latvijā rīkotajā diskusijā paudis Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis.

"Mums ir 17 valsts augstskolas un gandrīz tik pat privātās augstskolas, kas ar tik mazu iedzīvotāju skaitu un vecuma struktūru ir absurdi," — atzina ministrs.

Pēc ministra aprēķiniem optimāli Latvijā jābūt sešām-septiņām augstskolām. Ārvalstu investoru padome uzskata, ka Latvijas augstākās izglītības sistēma ir pārāk sašķelta, par liecina sarūkošais studentu un augošais izglītības programmu un augstskolu skaits.

Šā gada martā kļuva zināms, ka Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmija (RPIVA) tiks likvidēta šā gada 1. oktobrī pēc Izglītības un zinātnes ministrijas iniciatīvas. Valdības locekļi divreiz atlika šī jautājuma izskatīšanu, taču premjers Māris Kučinskis atbalstījis augstskolas likvidāciju.

Ziņu lente
0