Krievijas dzelzceļa vadītājs komentējis situāciju ar pārvadājumiem uz Latviju

© Sputnik / Александр Кондратюк / Pāriet pie mediju bankasТепловоз с грузовыми вагонами на путях
Тепловоз с грузовыми вагонами на путях - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas dzelzceļa prezidents Oļegs Belozerovs apstiprinājis, ka kompānija nekad nav ieviesusi un neplāno ieviest ierobežojumus kravu pārvadājumiem caur Latviju.

RĪGA, 26. maijs — Sputnik. Krievijas dzelzceļš nav ieviesis speciālus ierobežojumus kravu pārvadājumiem caur Latviju, taču pastāv tehnoloģiskie ierobežojumi, ko Krievijas kompānijai obligāti jāievēro, paziņojis Krievijas dzelzceļa prezidents Oļegs Belozerovs.

Otrdien aģentūra Reuters paziņojusi, ka Krievijas dzelzceļš pārsvarā noraida kravu pārvadājumu operatoru pieteikumus pārvadājumiem Latvijas ostu virzienā.

Александр Петров инженер-электрик железнодорожного транспорта - Sputnik Latvija
Latvijas dzelzceļš: kurp aiziet kravas no Krievijas

Nozares pārstāvji šos izteikumus nosauca par dīvainiem un nepatiesiem: kravu apgrozības dinamika starp Krieviju un Latviju saglabājas 2016. gada līmenī, dažās kategorijās vērojams pārvadājumu apjoma pieaugums. 2017. gada pirmajā ceturksnī, salīdzinot ar šo periodu pērn, Rīgas, Liepājas un Ventspils ostas palielinājušas kravu apstrādes apjomu par 10,5% — kopumā līdz 24,52 miljoniem tonnu.

Vēlāk kļuva zināms, ka Krievijas dzelzceļu vadītājs Oļegs Belozerovs saņēmis lūgumu atbalstīt Krievijas graudu eksportu pa dzelzceļu uz Baltijas valstu ostām. Krievijas dzelzceļš noraida visus graudu pārvadājumu pieteikumus, informēja Krievijas graudu savienības vadītājs Arkādijs Zločevskis.

"Nekādu īpašu risinājumu mums nav. Pastāv tehnoloģiskie ierobežojumi, kas mums jāievēro," — pavēstīja Krievijas dzelzceļu vadītājs telekanāla "Rossija 24" ēterā.

Viņš uzsvēra, ka diemžēl līdzīgas situācijas dažreiz gadās arī ar ogļrūpniecības nozares uzņēmumiem. Ja kādā virzienā izdodas izvest lielu kravas apjomu, Krievijas dzelzceļš ar prieku vienmēr nāk pretī, taču iespējas ir ierobežotas.

"Mēs esam plānveida struktūra un attiecīgi mēs izvedam maksimumu no tā, ko mēs varam izvest. Attiecībā uz Latviju pārvadājumu apjomu samazinājums nav liels. Turklāt tie ir mūsu kolēģu cipari, nevis mūsējie. Mēs ar viņiem sadarbojamies, taču pastāv arī objektīvas grūtības," — noslēgumā piebildis Belozerovs.

Ziņu lente
0