Politika

Vējonis devās divu dienu vizītē uz Dāniju

CC BY-SA 2.0 / Ernests Dinka, Saeimas Kanceleja / Президент Латвии Раймондс Вейонис
Президент Латвии Раймондс Вейонис - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Dienas kārtībā ir tikšanās ar karalieni un valsts premjerministru, viesošanās militārajā bāzē, kur trenējas Latvijas karavīri, memoranda parakstīšana par sadarbību kultūras jomā.

RĪGA, 22.maijs – Sputnik. Latvijas prezidents Raimonds Vējonis devās oficiālā vizītē uz Dāniju, vēsta valsts vadītāja mājaslapa.

Šodien ir ieplānota Antvorskovas militārās bāzes apmeklēšana, kur prezidents tiksies ar Latvijas karavīriem, kuri iziet mācības ar vietējo kontingentu pirms piedalīšanās starptautiskās misijās.

Plastmasas pudeles konveijerā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Vējonis rosina pilnībā atteikties no alkohola plastmasas iepakojumā

Vakarā Vējonis ieradīsies Latvijas vēstniecībā Kopenhāgenā, kur viņš piedalīsies sarunās ar vietējās latviešu kopienas pārstāvjiem.

Turklāt, vizītes gaitā prezidentam notiks tikšanās ar Dānijas karalieni Mergreti II un ar valsts premjerministru Larsu Ljokke Rasmusenu.

Politiķi apspriedīs drošības situāciju reģionā un savstarpējos pasākumus hibrīdo draudu un dezinformācijas mazināšanā, Dānijas ieguldījumu Baltijas valstu drošībā, Varšavas NATO samita lēmumu izpildi, sadarbību globālajā terorisma apkarošanā.

Turklāt, pārrunu tēmu vidū būs Eiropas nākotne un Brexit, Krievijas un Ukrainas konflikts un Austrumu partnerattiecību samits Briselē, kurš notiks novembrī.

Vizītes laikā tiks parakstīts piekrišanas memorands starp Latvijas un Dānijas Kultūras ministrijām par sadarbību kultūras jomā.

Ziņu lente
0