Latvietis mēģināja no Krievijas izvest cigaretes auzu pārslu un veļas pulvera iepakojumos

© Sputnik / Oksana DzadanMuita. Foto no arhīva
Muita. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas pilsonis pāri Krievijas un Latvijas robežai izvest gandrīz simts cigarešu pakas, novietojot nomaskēto preci redzamā vietā.

RĪGA, 17.maijs — Sputnik. Pleskavas muitas Ludonkas daudzpusējā automobiļu kontroles punktā tika novērsts nelikumīgas nedeklarētas preces pārvešanas mēģinājums no Krievijas uz Latviju, paziņoja Krievijas Federācijas Federālā muitas dienesta Ziemeļrietumu muitas pārvaldes preses dienests.

"Kaimiņvalsts iedzīvotājs, izbraucot no Eirāzijas Ekonomiskās savienības muitas teritorijas ar savu vieglo transporta līdzekli, no muitas kontroles paslēpa 96 dažādu zīmolu cigarešu pakas, " teikts iestādes ziņojumā.

Uzņēmīgais latvietis mēģināja nomaskēt cigarešu pakas, novietojot tās līdzenās rindās kartona kastēs: gatavo brokastu, auzu pārslu un veļas pulvera kārbās. Turklāt, viņš novietoja kārbas redzamā vietā, "cerot, ka palaimēsies".

Taču viņam neizdevās izbēgt muitas apskati.

Mīnu traleris Sakala (pa kreisi) - Sputnik Latvija
NATO kuģis pārvadājis kontrabandas cigaretes un alkoholu

"Ir uzsākta administratīvā pārkāpuma lieta. Prece tika konfiscēta un novietota atbildīgai uzglabāšanai," paziņoja Pleskavas muitas preses dienests.

Iestāde uzsver, ka uz Krievijas un Latvijas robežas regulāri tiek atrastas nedeklarētas preces partijas, tostarp cigaretes.

"Likumpārkāpēji izmanto jaunas slēptuves, un muitas darbinieki pilnveido savas iemaņas slēptuvju atrašanā, " secina iestāde.

Saskaņā ar KPMG veiktā ikgadējā ES nelegālo cigarešu tirgus pētījuma rezultātiem, katra ceturtā cigarete Latvijā ir kontrabanda vai viltojums.

Pēc auditoru kompānijas aprēķiniem, ja visas Latvijas cigaretes būtu legālas, tad valsts saņemtu papildus ienākumus 77 miljonu eiro apmērā ik gadu.

Rīgas kriminālpolicija ir nosaukusi nelegālo akcīzes preču aprites apkarošanu par sava darba prioritāti.

Ziņu lente
0