NATO kuģis pārvadājis kontrabandas cigaretes un alkoholu

© MKFIMīnu traleris Sakala (pa kreisi)
Mīnu traleris Sakala (pa kreisi) - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Igauņu muitnieki konstatējuši, ka NATO mīnu traleris Sakala piegādājis lielu partiju kontrabandas cigarešu un alkohola.

RĪGA, 19. novembris — Sputnik. Igaunijas Nodokļu un muitas departamenta darbinieki konstatējuši NATO mīnu tralera Sakala kravā lielu daudzumu kontrabandas cigarešu un alkohola, informē Sputnik Igaunija.

Kontrabandas partijā piegādātas 56 kastes cigarešu un aptuveni tūkstoš litri dažādu alkoholisko dzērienu bez akcīzes markām.

Uzraksts uz cigarešu paciņas Smēķēšana nogalina - Sputnik Latvija
Latvija – kontrabandas cigarešu zeme
Muitnieki nav snieguši informāciju par kontrabandas cigarešu ražotājvalsti. Jūras kara spēku komandieriem ziņots par incidentu. Ierosināta krimināllieta par kontrabandas pārvadāšanu kara kuģī. Pagaidām neviens no kuģa ekipāžas locekļiem nav aizturēts. Tajā ir 34 cilvēki.

"Rit izmeklēšana. Patlaban ir grūti ziņot, kādas aizdomas vai apsūdzības tiks izvirzītas," — informēja flotes komandieris Juri Saska. Šobrīd traleris Sakala ir pametis jūras bāzi un piedalās misijā.

Jāpiebilst, ka "vainīgā" tralera vārdabrālis atrodams karakuģu sarakstā, kuri bija noenkurojušies Rīgas ostā par godu Latvijas Neatkarības dienas svētkiem.

Aģentūra LETA informēja, ka vakar un šodien no pl. 13:00 līdz 16:00 iespējams aplūkot NATO 1. pastāvīgās pretmīnu jūras grupas kuģi, kurā patlaban iekļauti astoņu valstu kuģi — Latvijas mīnu traleris Imanta, vācu štāba kuģis Elbe, Lietuvas patruļas kuģis Skalvis, Igaunijas mīnu traleris Sakala, Lielbritānijas mīnu traleris Grimsby, Willemstad no Nīderlandes, Beļģijas Narcis, kā arī mīnu traleris no Norvēģijas.

Ziņu lente
0