Latvijas muitnieki draud sarīkot streiku pensiju dēļ

© SputnikMuitas postenis. Foto no arhīva
Muitas postenis. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ja likums nestāsies spēkā sākot ar 2018.gadu, muitas darbinieku arodbiedrība ir gatava organizēt streiku.

RĪGA, 16.maijs — Sputnik. Latvijas muitnieki pieprasa republikas varas iestādēm līdz 2018.gadam pieņemt likumu par dienesta vecuma pensijām muitas iestāžu ierēdņiem ar speciālistu amatiem un novirzīt tā izpildei 3,3 miljonus eiro, pretējā gadījumā viņi draud pieteikt streiku, par to pirmdien paziņoja Latvijas Valsts iestāžu, pašvaldību, uzņēmumu un finanšu darbinieku arodbiedrība, vēsta RIA Novosti.

Kravas vagoni. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
No Rīgas uz Ķīnu devies pirmais kravas vilciens
Atbilstošu petīciju parakstīja muitnieki un muitas policisti, un kopumā tas ir 941 cilvēks. Dokuments nosūtīts Latvijas premjerministram Mārim Kučinskim, Saeimas sociālo un darba lietu un aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijām, finanšu ministrei Danai Reizniecei-Ozolai un Valsts ienākumu dienesta ģenerāldirektorei Ilzei Cīrulei.

Petīcijā teikts, ka vēl 13 gadus atpakaļ varas iestādes sāka likumprojekta saskaņošanu par dienesta vecuma sasniegšanas pensiju. Pēdējā likumprojekta versija paredzēja, ka tas stāsies spēkā 2018.gadā. Taču likums joprojām nav pieņemts.

Muitnieki prasa nodrošināt tālāko likumprojekta virzību un atvēlēt tā izpildei no valsts budžeta 2018.gadam 3,3 miljonus eiro. Ja likums nestāsies spēkā sākot ar 2018.gadu, muitas darbinieku arodbiedrība ir gatava organizēt streiku, teikts petīcijā.

Ziņu lente
0