No Rīgas uz Ķīnu devies pirmais kravas vilciens

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tekstilrūpniecībai paredzētās iekārtas no Duisburgas Rīgā tika nogādātas pa jūru, bet no turienes jaunā konteineru vilcienā devušās uz Ķīnu, kur ieradīsies pēc divām nedēļām.

RIGA, 11. maijs — Sputnik. Krievijas vadošais dzelzceļa konteineru operators "Transkonteiner" un loģistikas kompānija Gefco sākuši īstenot jaunu konteineru servisu no Eiropas uz Ķīnu.

Vakar no Rīgas tika nosūtīts pirmais konteineru vilciens multimodālā pārvadājuma ietvaros maršrutā Duisburga-Roterdama-Rīga-Posiņa-Iļecka 1-Dostika/Alašaņkou-Kašgara (Ķīna). Vilcienā iekrauti 52 konteineri ar tekstilrūpniecībai paredzētām iekārtām.

Председатель Постоянного комитета Всекитайского собрания народных представителей Чжан Дэцзян - Sputnik Latvija
Latvijā viesosies Ķīnas parlamenta vadītājs

Ceļā vilciens atradīsies 12-14 dienas (tas atkarīgs no muitas formalitātēm). Dzelzceļa maršruta kopējais garums — 7,4 tūkstoši kilometru.

No Duisburgas krava baržās tika nogādāta Roterdamā, un tālāk — Rīgā. Jūras pārvadājumu un transporta ekspedīcijas pakalpojumus Rīgā nodrošina Gefco Baltic apakšnodaļa. "Transkonteiner" nodrošina dzelzceļa pārvadājumu no Rīgas līdz Kašgaras stacijai.

Nākamais vilciens dosies ceļā 16. maijā.

"Transkonteiner" ir Krievijā, NVS un Baltijas valstīs lielākais specializētā ritošā sastāva parka īpašnieks. Gefco ir viena no desmit lielākajām loģistikas kompānijām Eiropā. Krievijas dzelzceļam pieder 75% uzņēmuma statūtkapitālu, pārējās akcijas pieder grupai Peugeot-Citroen.

Ziņu lente
0