Lavrovs komentējis kņadu ap foto no tikšanās ar Trampu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Daudzi amerikāņu žurnālisti bija sašutuši par to, ka viņiem liegta pieeja tikšanās laikā. Turklāt CNN žurnālists, atsaucoties uz vārdā nenosauktu ierēdņi apgalvo, ka Baltais nams paužot neapmierinātību par fotogrāfiju publicēšanu.

RĪGA, 14. maijs — Sputnik. Krievijas ārlietu ministrijas vadītājs Sergejs Lavrovs atzinis, ka nezina, kāpēc radusies kņada ap fotogrāfijām, uzņemtām tikšanās laikā ar ASV prezidentu Donaldu Trampu, kas notika Baltajā namā trešdien, ziņo RIA Novosti.

"Baltais nams paziņoja, ka nekāda skandāla nebija, viņu vietnē rakstīts, ka viss bija saskaņots, tāpat kā attiecībā uz citiem ministriem," — teica Lavrovs.

Krievijas ĀM pārstāve Marija Zaharova - Sputnik Latvija
Zaharova nosaukusi par histēriju ASV medijos sniegto informāciju

Amerikāņu presē izvērsās diskusija par preses pielaišanu Trampa un Lavrova tikšanās laikā. Baltais nams informēja, ka prese tikšanās laikā nav piedalījusies, taču pielaidi saņēmuši divi speciālisti — Trampa un Lavrova personīgie fotogrāfi.

Krievijas ĀM publicēja fotogrāfijas, kurās Tramps spiež roku Lavrovam un Krievijas vēstniekam ASV Sergejam Kisļakam. Amerikāņu prese protokola foto nepublicēja, un daudzi žurnālisti bija sašutuši par to, ka viņiem liegta pieeja tikšanās laikā.

Krievijas ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova norādījusi, ka ASV administrācija savlaicīgi saņēma sarakstus ar fotogrāfu vārdiem un nav griezusies pie Krievijas puses ar lūgumu nepublicēt attēlus.

Ziņu lente
0