Kļuvis zināms Eirovīzijas 2017 konkursa uzvarētājs

© AP Photo / Sergei ChuzavkovПобедителем песенного конкурса "Евровидение-2017" стал участник из Португалии Сальвадор Собрал
Победителем песенного конкурса Евровидение-2017 стал участник из Португалии Сальвадор Собрал - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eirovīzijas 2017 finālā Kijevā uzvarēja portugāļu dziedātājs Salvadors Sobrals, otro vietu ieņēma 17 gadu vecais izpildītājs no Bulgārijas Kristians Kostovs.

RĪGA, 14.maijs – Sputnik. Par Starptautiskā dziesmu konkursa "Eirovīzija 2017" uzvarētāju kļuva portugāļu dziedātājs Salvadors Sobrals ar dziesmu Amar Pelos Dois ("Mīlestības pietiks diviem"). Pēc žūrijas un televīzijas skatītāju balsošanas viņš saņēmis 758 balles.

Eirovīzijas favorīts, bulgāru dziedātājs Kristians Kostovs - Sputnik Latvija
Mediji uzzinājuši, ka Eirovīzijas dalībnieks no Bulgārijas uzstājies Krimā

Viņa uzstāšanās laikā galvenais akcents tika likts uz dziesmas izpildījumu, tas notika gaismas efektu pavadījumā uz galvenās skatuves, savukārt skatītāji apgaismoja visu zāli ar telefonu lukturiem.

Portugālis bija pēdējais no konkursa dalībniekiem, kurš ieradās Kijevā tikai konkursa atklāšanas dienā — 7. maijā un nepiedalījās mēģinājumos sirds slimības dēļ ar ko viņš sirgst no pašas bērnības. Mediji rakstīja, ka līdz gada beigām 27 gadus vecajam dziedātājam ir jāatrod donors.

Pēc viņa vārdiem, uzvara Eirovīzijā nemainīs viņa vasaras plānus. "Vasarā man ir tūre Portugālē, es vienkārši turpināšu dzīvot. Paturēsim prātā: pat, ja šodien uzvarējāt, rīt jūs neviens neatcerēsies," — jokojot piebilda viņš.

"Es ceru, ka mana uzvara atnesīs izmaiņas ne tikai Eirovīzijā, bet arī popmūzikā. Ja es spētu kaut kā mainīt populāro mūziku visā pasaulē, es būtu laimīgs, jo cilvēki klausās dziesmas radio," — teica viņš.

"Tas, ka ir uzvarējusi tāda dziesma, kā mūsēja, patiešām ir daudzveidības triumfs (Eirovīzijas-2017 devīze – Sviniet daudzveidību – red.). Eirovīzija ir par mūziku, un tas ir viss ko es vēlos darīt," — paziņoja portugāļu dziedātājs.

Eirovīzijas finālā tikās Moldova, Azerbaidžāna, Grieķija, Zviedrija, Portugāle, Polija, Armēnija, Austrālija, Kipra, Beļģija, Bulgārija, Baltkrievija, Horvātija, Ungārija, Dānija, Izraēla, Rumānija, Norvēģija, Nīderlande un Austrija. Tāpat finālā uzstājās piecu konkursa dibinātājvalstu dalībnieki (Lielbritānija, Itālija, Spānija, Francija un Vācija) un dalībnieks no šī gada festivāla rīkotājvalsts — Ukrainas.

Ziņu lente
0