Latvijas filma iekļuvusi Maskavas kinofestivāla programmā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Maskavas kinofestivālā tiks demonstrēta psiholoģiska drāma ar zinātniskās fantastikas elementiem "Tas, ko viņi neredz", ko režisors no Rīgas filmējis ar Krievijas slaveno aktieru piedalīšanos.

RĪGA, 13. maijs — Sputnik. Rīgas režisora Staņislava Tolkalova filma "Tas, ko viņi neredz" tika iekļauta Maskavas kinofestivāla SPEKTR XXXIX speciālajā programmā, vēsta festivāla vietne.

Programmā SPEKTRS, pēc festivāla organizatoru teiktā, tika iekļautas "košas filmas, ko varētu vienot tikai tas, ka apvienot tās patiesībā nav iespējams".

Постер фильма Форсаж 8 - Sputnik Latvija
Viedoklis
"Forsāža 8": Holivudā atzīta Krimas piederība Krievijai

Šīs programmas ietvaros notiks Geiba Klingera filmas "Porto" pirmizrāde, kurā savu pēdējo lomu tēloja aktieris Antons Jeļčins. Tiks demonstrēta arī viena no slavenākajiem rumāņu "jaunā viļņa" režisoriem Akalina Petera Netcera filma "Ana, mana mīla" un citas autorfilmas.

"Tas, ko viņi neredz" ir psiholoģiska drāma ar zinātniskās fantastikas elementiem. Tajā piedalījās Krievijas zvaigzne Katrīna Špica un teleseriāla "Miškas Japončika dzīve un piedzīvojumi" galvenās lomas izpildītājs Jevgeņijs Tkačuks.

Filmas finansēšanā piedalījās Nacionālais kinocentrs un Kultūras kapitāla valsts fonds, kā arī privātie investori un kolektīvā finansējuma projekta atbalstītāji Projektu banka un "Planeta". Filmu producēja kinostudija Ego Media.

Tā nav pirmā reize, kad Latvijas filma nonāk SPEKTRS programmā — pērn, 2016. gadā tika rādīta arī dokumentālo filmu režisora Dāvja Sīmaņa jaunākā spēlfilma "Pelnu sanatorija". Filmas darbība norisinās 1917. gadā Kurzemē. Kara pēdējās dienās atvaļināts vācu kara ārsts Ulrihs tiek nosūtīts uz nomaļu sanatoriju, kur ārstējas karavīri pēc kontūzijām un garīgām traumām.

Ziņu lente
0