Par spiegošanu apsūdzētā Latvijas iedzīvotāja lieta nodota tiesā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ģenerālprokuratūra informē, ka AS Latvijas Dzelzceļš darbinieks gandrīz gadu vācis un sūtījis uz Krieviju militāra rakstura un komercnoslēpumu saturošu informāciju. Viņam draud brīvības atņemšana uz laiku līdz 10 gadiem.

RĪGA, 11. maijs — Sputnik. Prokuratūra nodevusi Jelgavas tiesā Latvijas Dzelzceļa darbinieka Aleksandra Krasnopjorova krimināllietu, kurš tiek apsūdzēts par spiegošanu, kā arī sprādzienbīstamas vielas saturošas militārās pirotehnikas nelikumīgu iegādi un glabāšanu, vēsta Baltnews.lv.

Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Kristīne Sutugina informē, ka apsūdzētais laikā no 2015. gada 21. oktobra līdz 2016. gada 23. septembrim savu dienesta pienākumu pildīšanas laikā Jelgavas dzelzceļa stacijā regulāri, sistemātiski un mērķtiecīgi Krievijas uzdevumā apkopojis un nosūtījis militāra rakstura un komercnoslēpumu saturošu informāciju.

Железнодорожная станция - Sputnik Latvija
Par spiegošanu aizdomās turētais Latvijas iedzīvotājs paturēts apcietinājumā

Krasnopjorovs  no Latvijas Dzelzceļš videonovērošanas sistēmām tiešajā režīmā un no videoarhīva kopējis informāciju par NATO militārās tehnikas pārvietošanas LR teritorijā.

Turklāt apsūdzētais laika periodā līdz 2016. gada 15. novembrim iegādājies un savā darba vietā — VAS Latvijas Dzelzceļš piederošā nedzīvojamajā ēkā uzglabājis rūpnieciski ražotu rokas granātas UZRGM imitāciju un 2,7 gramus pulvera.

Lieta tiks izskatīta 12. jūnijā atklātā tiesas sēdē. Tiesnese — Daiga Danšina. Krasnopjorovam draud brīvības atņemšana uz laiku līdz 10 gadiem.

Sputnik iepriekš vēstīja, ka Drošības policija 2016. gada novembrī aizturējusi par spiegošanu aizdomās turētu personu. Vēlāk kļuva zināms, ka Aleksandrs Krasnopjorovs, Afganistānas kara veterāns un partijas "Saskaņa" biedrs, aizturēts par to, ka nofotografējis pa dzelzceļu pārvietojamu militāro tehniku un nosūtījis fotogrāfiju draugam Krievijā.

Ziņu lente
0