Par spiegošanu aizdomās turētais Latvijas iedzīvotājs paturēts apcietinājumā

© Wikipedia / Jānis VilniņšЖелезнодорожная станция
Железнодорожная станция - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tiesa lēmusi paturēt apcietinājumā Jelgavas iedzīvotāju, kurš tiek turēts aizdomās par spiegošanu: viņš esot fotografējis dzelzceļa sastāvus ar NATO kara tehniku un sūtījis fotogrāfijas uz Krieviju.

RĪGA, 26. janvāris – Sputnik. Jelgavas tiesa otrdien lēmusi paturēt apcietinājumā AS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) ceļu meistaru Aleksandru Krasnopjorovu, kuru Drošības policija (DP) tur aizdomās par spiegošanu, aģentūru LETA informēja aizdomās turētā vīrieša advokāts Genādijs Ivankins.

"Tiesa kļūdaini izmantoja arestu, neizvērtējot būtiskāko niansi – kvalifikācija ir kļūdaina un pilnībā neatbilst likuma normai. Gaidāmajai apsūdzībai nav nekāda pamata," – pastāstīja Ivankins žurnālistiem. 

Kā vēstīts, novembra beigās DP paziņoja, ka aizturējusi kādu personu aizdomās par spiegošanu, proti, par neizpaužamu ziņu nelikumīgu vākšanu nolūkā tās nodot vai to nodošanu ārvalstij tieši vai ar citas personas starpniecību. Pusotru mēnesi vēlāk kļuva zināms, ka aizdomās tiek turēts Aleksandrs Krasnopjorovs, ilggadējs Latvijas Dzelzceļa darbinieks.

Шифрование - Sputnik Latvija
Drošības policija aiztur Latvijas iedzīvotāju aizdomās par spiegošanu

Krasnopjorovs strādājis LDz Jelgavas nodaļā par ceļu meistaru, vadījis iecirkni ar 15 darbiniekiem un atbildējis par sliežu uzturēšanu. Tieši šeit brauca dzelzceļa sastāvi ar NATO militāro tehniku. Apsūdzība apgalvo, ka Krasnopjorovs to fotografējis un sūtījis bijušajiem dienesta biedriem uz Krieviju. Šī iemesla dēļ viņš tika apsūdzēts spiegošanā.

Dažādu politisko partiju pārstāvji sākot ar "Saskaņu" un beidzot ar Nacionālo apvienību nosaukuši Krasnopjorova lietu par izdomātu un pauduši šaubas par to, vai viņš nodarbojies ar spiegošanu. Ar aizdomās turamo ir pazīstami daudzi Latvijas politiskie darbinieki, jo viņš ir Afganistānas kara veterāns un veterānu biedrības loceklis.

Ziņu lente
0