Latvijā viesosies Ķīnas parlamenta vadītājs

© STEPHANE DE SAKUTIN / AFPПредседатель Постоянного комитета Всекитайского собрания народных представителей Чжан Дэцзян
Председатель Постоянного комитета Всекитайского собрания народных представителей Чжан Дэцзян - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Oficiālā vizītē Latvijā līdz 14.aprīlim uzturēsies Ķīnas Tautas kongresa priekšsēdētājs Džans Dedzjans.

RĪGA, 12. aprīlis – Sputnik. Oficiālā vizītē Latvijā no 12. līdz 14.aprīlim uzturēsies Ķīnas Tautas kongresa priekšsēdētājs Džans Dedzjans. No 12. līdz 21. aprīlim Ķīnas parlamenta vadītājs apmeklēs Latviju, Krieviju, Baltkrieviju un Lietuvu. 

Latvijā Džans Dedzjans uzturēsies no 12. līdz 14. aprīlim. Džanam Dedzjanam ieplānotas tikšanās ar Latvijas prezidentu Raimondu Vējoni, premjerministru Māri Kučinski, Saeimas spīkeri Ināru Mūrnieci, kā arī ar parlamenta frakciju vadītājiem un deputātu sadarbības grupu ar Ķīnas parlamentu. Gaidāma memoranda parakstīšana par sadarbību starp Latvijas un Ķīnas parlamentiem.

Vilciens. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Rīgā gaida testa konteinervilcienu no Ķīnas

Ķīnas Tautas kongresa priekšsēdētājs uzdāvinās Latvijas Nacionālajai bibliotēkai grāmatas ķīniešu valodā.

Pēc Eiropas statistikas aģentūras Eurostat datiem, Ķīnas Tautas Republika pērn kļuva par vienu no svarīgākajiem Eiropas Savienības tirdzniecības partneriem. No Ķīnas uz ES valstīm tika ievesti 20% no kopējā importa apjoma.

Pērn rudenī Rīgā Ķīnas premjerministrs Li Kecjans piedalījās Austrumeiropas un Rietumeiropas valstu pārstāvju apspriedē ar Ķīnas pārstāvjiem, kuru nosauca par samitu formātā "16+1". Pekina ir ieinteresēta ciešu ekonomisko saišu izveidošanā ar Latviju, paziņoja politiķis foruma noslēgumā.

Eksperti atzīmēja, ka starp Latviju un ĶTR pastāv liels potenciāls sadarbības stiprināšanai dažādās jomās – no ekonomikas līdz kultūrai.

Ziņu lente
0