Politika

RTBF aptauja: francūži Briselē lielākoties balso par Makronu

© REUTERS / Emmanuel FoudrotВыборы президента Франции 23 апреля 2017 года
Выборы президента Франции 23 апреля 2017 года - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pirmā Francijas prezidenta vēlēšanu kārta notika 23.aprīlī. Pēc to beigām par labāko tika atzīts Emanuels Makrons ar 24,01% balsu, viņam sekoja Marina Lepēna ar 21,3%. Šodien Francijā notiek otrā vēlēšanu kārta.

RĪGA, 7. maijs – Sputnik. Francijas pilsoņi Briselē otrajā valsts prezidenta vēlēšanu kārtā lielākoties balso par "Uz priekšu!" kustības līderi Emanuelu Makronu, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz teleradiokompāniju RTBF.

"Saskaņā ar mūsu ekspress aptauju, kuru esam veikuši pie vēlēšanu iecirkņa izejām, balsošana lielākoties norit par labu Emanuelam Makronam," — teikts ziņojumā.

Vēlētāju aktivitāte otrajā Francijas prezidenta vēlēšanu kārtā uz plkst. 12:00 (13:00 pēc Latvijas laika) sastāda 28,23%, par to liecina oficiālie valsts Iekšlietu ministrijas dati.

Pirmajā kārtā, divas nedēļas iepriekš, vēlētāju aktivitāte ap pusdienlaiku sastādīja 28,54%.

Бар, выпивка, закуска - Sputnik Latvija
Iekost un iedzert: Francijā stimulē cilvēkus iet uz vēlēšanām

Arī RTBF atzīmē mazāku vēlētāju aktivitātes līmeni franču vēlētāju vidū salīdzinājumā ar pirmo vēlēšanu kārtu.

Beļģijā ir atvērti 12 Francijas prezidenta vēlēšanu iecirkņi. Pēc Beļģijas IeM datiem, karaļvalsts teritorijā dzīvo vairāk nekā 162 tūkstoši Francijas pilsoņu, vēl aptuveni 80 tūkstošiem francūžu Beļģijā ir arī Beļģijas pilsonība.

Balss tiesības kopumā ir 90 tūkstošiem Beļģijā dzīvojošajiem francūžiem. Gaidāms, ka vairāk nekā 42 tūkstoši no tiem piedalīsies balsošanā Briselē. Vēlēšanu iecirkņi, kuri tiks slēgti 19:00 (20:00 pēc Latvijas laika), ir atvērti arī Šarleruā, Vaterlo, Mukronā, Monsā, Turnā, Arlonā, Lježē, Namjurā, Antverpenē un Gentē.

Pirmajā kārtā vairākums, 35,5% franču vēlētāju Beļģijā nobalsoja par Makronu, bet Lepēna bija tikai ceturtajā vietā ar 7,3% balsu.

Ziņu lente
0