Pieci eiro par nakti: igauņi bieži joko bankas pārskaitījumos

© Sputnik / Sergey Melkonov"Солнечный камень" - Офис Swedbanka
Солнечный камень - Офис Swedbanka - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Swedbank speciālisti novērojuši, ka nelielu summu pārskaitījumus mobilajā bankā igauņi bieži pavada ar amizantiem paskaidrojumiem vai emocijzīmēm.

RĪGA, 6. maijs — Sputnik. Swedbank mobilās bankas lietotāji Igaunijā bieži pavada naudas pārskaitījumus ar amizantiem paskaidrojumiem, raksta Sputnik Igaunija.

Dīvainā kārtā visbiežāk jokdariem nāk prātā frāze "par vakarnakti" – ar tādu paskaidrojumu tiek nosūtīti vismaz pieci naudas pārvedumi dienā un 160 tūkstoši mēnesī, turklāt to summas parasti ir nelielas.

Серверная комната - Sputnik Latvija
Igaunija iekopēs sevi "mākonī" okupācijas gadījumam

Vēl mazākus maksājumus ar summu, piemēram, 1 eirocenta apmērā, pavada ar vārdiem "Jēzus Kristus", "nopērc sev kaut ko skaistu" vai "nauda alum no otrās pusītes". Turklāt 20 tūkstoši lietotāju paskaidrojuma vietā likuši emocijzīmi.

Speciālisti atzīmē: jo lielāks cipars, jo nopietnāks maksājuma paskaidrojums. Biežāk naudas pārvedumus par vairāk nekā 5 tūkstošu eiro apmērā izmanto kredīta nomaksai, pērkot auto vai mainot valūtu.

Kopumā Igaunijas iedzīvotāji ir pierādījuši, ka uzticas mūsdienu tehnoloģijām: pēdējo gadu laikā maksājumu skaitlis ar mobilās bankas starpniecību pieaudzis par 93%. Turklāt martā četras reizes pa telefonu pārskaitīja summu vairāk nekā 100 tūkstošu eiro apmērā, bet lielākais mobilais maksājums sasniedzis 300 tūkstošus eiro.

Valsts banku sistēma nodrošina klientiem arvien ērtākus un daudzveidīgus pakalpojumus. Nesen viena no Igaunijas bankām iepazīstināja sabiedrību ar mākslīgā intelekta programmu Aida, kas palīdz samazināt gaidīšanas laiku rindā, risina tipveida uzdevumus un nodrošina cilvēkiem diennakts tehnisko atbalstu.

Ziņu lente
0