Politika

Eiropas Savienība piešķirs Gruzijai 32 miljonus dolāru reformu īstenošanai

© Pixabay / PublicDomainPicturesДоллары
Доллары - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Attiecīgu finanšu dokumentu piektdien parakstīja Gruzijas valsts ministrs Eiropas un Eiroatlantiskās integrācijas jautājumos Viktors Dolidze un Eiropas Savienības reģionālās politikas komisārs Johanness Hāns.

RĪGA, 6.maijs – Sputnik. Eiropas Savienība nolēma piešķirt Gruzijai 32 miljonus dolāru tehniskajam atbalstam ES integrācijai un reformu īstenošanai, vēsta RIA Novosti atsaucoties uz Gruzijas premjerministru Georgiju Kvirikašvili.

Житель Тбилиси с флагом Грузии, архивное фото - Sputnik Latvija
Laipni lūgti bez vīzām: 26 Gruzijas pilsoņi nav ielaisti Eiropā

"Visi redz to labumu, ko nes politiskā asociācija ar ES un integrācijas process. Tās ir stipras demokrātijas iestādes, neatkarīga tiesu sistēma, augsts cilvēktiesību aizsardzības līmenis, ekonomiskā stabilitāte un konkurētspējīga biznesa vide, tās ir jaunas iniciatīvas reģionālajai un infrastruktūras attīstībai… Eiropas Savienība palīdz mums visu reformu īstenošanā, tieši tādēļ šodien tika parakstīta finanšu vienošanās, uz kuras pamata ES piešķirs mums 32 miljonus dolāru," — paziņoja Kvirikašvili brīfinga ar eirokomisāru laikā.

Pēc Gruzijas valdības vadītāja teiktā, finanšu atbalsts piešķirts "visu procesu īstenošanai, kuri satuvinās Gruziju ar Eiropas Savienību".

Kā informēja valsts ministra aparātā integrācijas jautājumos, finanšu resursi, kas tiek piešķirti "Tehniskās sadarbības mehānisma" (Technical Cooperation Facility — TCF) ietvaros, tiks novirzīti Gruzijas ekspertu atbalsta sniegšanai reformu īstenošanas procesam.

Ziņu lente
0