Laipni lūgti bez vīzām: 26 Gruzijas pilsoņi nav ielaisti Eiropā

© SputnikЖитель Тбилиси с флагом Грузии, архивное фото
Житель Тбилиси с флагом Грузии, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
No 28. marta Gruzijas pilsoņi var apmeklēt Šengenas zonas valstis īslaicīgās vizītēs bez vīzām, taču patlaban jau 26 cilvēki Eiropā nav ielaisti

RĪGA, 5. maijs — Sputnik. Tikai pirms mēneša Eiropas Savienība ieviesa bezvīzu režīmu Gruzijas pilsoņiem, taču Šengenas zonā jau nav ielaisti 26 šīs valsts pilsoņi, vēsta Sputnik Gruzija.

Mēneša laikā Šengenas zonas valstis apmeklējuši gandrīz divpadsmit tūkstoši Gruzijas pilsoņu. 26 gadījumos cilvēki nav ielaisti kādā no Eiropas valstīm, pavēstīja Gruzijas parlamenta integrācijas ar Eiropu komitejas vadītāja Tamāra Hulordava.

Премьер-министр Грузии Георгий Квирикашвили - Sputnik Latvija
Stājies spēkā bezvīzu režīms starp Eiropas Savienību un Gruziju

Viņa brīdināja: ja tamlīdzīgi gadījumi kļūs masveidīgi, situācija varētu apdraudēt bezvīzu režīmu ar ES.

Eiropas valstu robežsardzes dienesti lieguši iebraukt Šengenas zonā pilsoņiem, kam nav bijuši nepieciešamie dokumenti. Vienā gadījumā pilsonim nav bijis biometriskās pases, citā – biļetes atpakaļceļam, informēja Hulordava. Dažkārt cilvēkiem liegta iespēja šķērsot robežu, jo viņi nav varējuši pastāstīt par brauciena mērķi vai atbildēt uz elementāru robežsarga jautājumu, stāstīja politiķe.

No 28. marta Gruzijas pilsoņi var doties uz Šengenas zonas valstīm īslaicīgās vizītēs – tūrisma vai lietišķajos braucienos vai viesos. Darbam un mācībām ES valstīs nepieciešama atbilstoša vīza.

Iepriekš martā Gruziju apmeklēja Igaunijas parlamenta spīkeris Eiki Nestors kopā ar kolēģiem no Baltijas un ziemeļvalstīm. Nestors norādīja, ka Gruzijai jāattīsta valsts un jāveic reformas – šie pasākumi sekmēs integrāciju. Viņš pavēstīja, ka Igaunija atbalsta Gruzijas vienotību un tās valdības vēlmi mierīgā ceļā atrisināt teritoriālo konfliktu līdz ar Dienvidosetiju, Abhāziju un Krieviju.

Nestors uzskata, ka Gruzija ir veikusi milzīgu darbu un pelnījusi bezvīzu režīmu ar ES.

Ziņu lente
0