"Eirovīzijas" organizators draud ar sankcijām Krievijai un Ukrainai

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankas"Eirovīzija"
Eirovīzija - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sankciju raksturu – no naudas soda līdz atstādināšanai – organizatori apspriedīs nākamnedēļ.

RĪGA, 5. maijs — Sputnik. Eiropas Raidorganizāciju savienība (EBU) pieļāvusi sankciju pielietošanu pret Maskavu un Kijevu, ņemot vērā situāciju, kāda izveidojusies jautājumā par Krievijas dalību starptautiskajā muzikālajā konkursā, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz ZDF Heute sniegto konkursa organizācijas konkursa vadītāja Franka Dītera Frailinga paziņojumu.

Eirovīzija 2017 - Sputnik Latvija
Bundestāga deputāts aicina vācu māksliniekus boikotēt "Eirovīziju"
Frailings informēja, ka abas puses ir pārkāpušas konkursa statūtus. Pēc viņa teiktā, Ukraina kā konkursa uzņēmējs nav izpildījusi saistības nodrošināt visu dalībnieku uzstāšanos. Krievija ir pārkāpusi Eirovīzijas noteikumus, jo tās pārstāvji nav piedalījušies obligātajās apspriedēs gada sākumā.

Lēmums par sankcijām vēl nav pieņemts, paskaidroja Eirovīzijas organizācijas komitejas vadītājs, šis jautājums tiks apspriests nākamnedēļ. Tas, kāds tieši sods tiks piespriests, kļūs zināms pēc konkursa Kijevā.

"Šajā gadījumā statūtos paredzēti vairāki sankciju varianti — no naudas soda un sponsoru atbalsta atņemšanas līdz atstādināšanai no konkursa uz laiku līdz trim gadiem," — paskaidroja Frailings.

Šogad pārstāvēt Krieviju vajadzēja Jūlijai Samoilovai. Dziedātāja ar kompozīciju Flame Is Burning izcīnīja uzvaru iekšējā konkursā dalībai Eirovīzijā. Samoilova kopš bērnības ir invalīde un pārvietojas invalīdu ratiņos. Ukrainas Drošības dienests aizliedza Samoilovai iebraukšanu valstī uz trim gadiem pēc viņas priekšnesuma Krimā. Kremlis UDD lēmumu nosauca par Eirovīzijas devalvāciju un pauda cerību, ka Krievijas pārstāve tomēr varēs piedalīties konkursā.

Jūlija Samoilova. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Jūlijas Samoilovas priekšnesumu "Eirovīzijai" noskatījušies miljons cilvēku
Eiropas Raidorganizāciju apvienība (EBU) ierosinājusi "Pirmajam kanālam" organizēt Jūlijas Samoilovas priekšnesuma translāciju, lai viņa tomēr varētu piedalīties "Eirovīzijas" konkursā, taču "Pirmais kanāls" no Jūlijas Samoilovas dalības "Eirovīzijā" neklātienē ir atteicies. Kremlis pauda nožēlu par to, ka organizatori nespēj piespiest Ukrainu ievērot EBU noteikumus.

Kā ziņots, Jūlija Samoilova pēc aizlieguma ierasties Ukrainā, lai piedalītos Eirovīzijā, pieņēmusi lēmumu uzstāties ar koncertu Krimā. Sevastopoles vadība apstiprināja, ka 9. maijā — Uzvaras dienā, kā arī Eirovīzijas pirmā pusfināla dienā dziedātāja uzstāsies Krimā.

Ziņu lente
0