Bundestāga deputāts aicina vācu māksliniekus boikotēt "Eirovīziju"

© Sergei SUPINSKY / AFP"Eirovīzija 2017"
Eirovīzija 2017 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas varasiestādēm jādod atļauja iebraukt valstī "Eirovīzijas" dalībniecei Jūlijai Samoilovai, pavēstījis dziedātājs, komponists, Kreisās partijas deputāts Dīters Dems. Pretējā gadījumā viņš aicinās vācu māksliniekus boikotēt "Eirovīziju " Kijevā.

RĪGA, 25. marts — Sputnik. Ja Ukrainas valdība neļaus Jūlijai Samoilovai no Krievijas piedalīties "Eirovīzijā", arī Vācijai jāatsakās no dalības konkursā, sarunā ar Sputnik Deutchland pavēstījis dziedātājs, komponists, Kreisās partijas deputāts Dīters Dems (Diether Dehm). Viņš uzskata, ka Kijevai jāpieļauj izņēmums dziedātājas gadījumā.

Dīters Dems, dziedātājs, komponists un Kreisās partijas deputāts Bundestāgā sarunā ar Sputnik korespondentu kritizējis Kijevas viedokli.

"Šis lēmums neveicina mākslas popularizāciju un neatbilst pašai konkursa idejai," — paziņoja Dems. Viņš skaidro, ka runa ir par tautu tuvināšanos tur, kur politiķi cieš neveiksmi, taču Ukrainas politika "ar diktatora paņēmieniem iejaucas mākslā".

Dīters Dems 1989. gadā pats piedalījās atlasē "Eirovīzijai" Vācijā. "Mākslinieki tur ir tuvāki viens otram, nekā to vēlas politiķi," — atzīmēja Dems.

Vācu boikots

Politiķis uzskata, ka "Eirovīzijas" dalībniecei no Krievijas jānodrošina izņēmums likumā, saskaņā ar kuru varasiestādes liedz iespēju iebraukt Ukrainā visiem, kas pabijuši Krimā.

Jūlija Samoilova. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Jūlijas Samoilovas priekšnesumu "Eirovīzijai" noskatījušies miljons cilvēku

"Uzskatu, ka likums ir nepareizs. Vismaz jābūt izņēmumiem. Mani kolēģi, deputāti arī nevarēja iebraukt, lai gan viņi tikai nogādāja medikamentus bērnu slimnīcai Donbasā. Pēc tam Ukrainas varasiestādes viņus vajāja ar zemiskākajām un, pēc manām domām, parlamenta principiem neatbilstošām metodēm. No otras puses, protams, jāpieļauj izņēmumi, jo šeit runa ir par to, ka skarti mākslinieki," — piebilda Dems.

Deputāts uzskata, ka "Eirovīzija" pirmo reizi "tik radikālā formā" izmantota politiskiem mērķiem. "Kļūst skaidrs — noteiktas intereses neko neņem vērā," — uzsvēra mākslinieks.

Viņš cer, ka konkursa organizatori Eiropas Raidorganizāciju apvienībā (EBU) liks Ukrainas valdībai atcelt aizliegumu iebraukt valstī.

Ziņu lente
0