Latvija iepirks lietotus mīnmetējus Austrijā

CC BY 2.0 / C.ARTIGUES / Mīnmetējs. Foto no arhīva
Mīnmetējs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
M109 sērijas 155 milimetru haubicēm tiks iztērēti 6 miljoni eiro. Kopā aizsardzības ministrija iegādāsies 47 militārās tehnikas vienības. Pirmo haubiču piegāde tiek plānota rudenī.

RĪGA, 1.maijs — Sputnik. Latvijas armija iegādāsies Austrijā lietotus 120 milimetru mīnmetējus, raksta Baltnews.lv ar atsauci uz LETA.

Aizsardzības ministrija neprecizēja iegādājamo mīnmetēju skaitu, taču uzsvēra, ka viņu piegāde ir paredzēta saskaņā ar abpusējo Latvijas un Austrijas līgumu par pašgājēju haubiču piegādi. Par dokumenta parakstīšanu Aizsardzības ministrijas preses dienests paziņoja 27.aprīlī. Līgumu parakstīja aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis tikšanās laikā Maltā ar Austrijas kolēģi Hansu-Pēteru Doskocilu.

Zemessardze - Sputnik Latvija
Latvijas Aizsardzības ministrija iztērēs 5,5 miljonus par beļģu ložmetējiem

M109 sērijas 155 milimetru haubicēm tiks iztērēti 6 miljoni eiro. Kopā aizsardzības ministrija iegādāsies 47 militārās tehnikas vienības. Pirmo haubiču piegāde tiek plānota rudenī. Artilērijas rīki, kurus saņems Latvija, Austrija nopirka Lielbritānijā 90.gadu vidū, viņi tika modernizēti 2003.-2007.gadā, un pēc tam tos iekonservēja.

Tas nav pirmais gadījums, kad Latvija iepērk lietotus militāros ieročus un tehniku. Martā Aizsardzības ministrija saņēma 47 no 123 iegādātajām Lielbritānijā par 47 miljoniem bruņutransportieriem. Līgums tiks realizēts līdz 2020.gadam. Viena bruņutransportiera izdevumi remontam un modernizācijai sastāda aptuveni 871 tūkstoti eiro.

Kopā kājnieku mehanizācijas projektam plānots iztērēt vairāk nekā 250 miljonu eiro. Tie būs izdevumi uz infrastruktūru, skolām, apmācību, munīciju un apkalpošanu.

Ziņu lente
0