Latvijas Aizsardzības ministrija iztērēs 5,5 miljonus par beļģu ložmetējiem

© LiepājaZemessardze
Zemessardze - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Nacionālo bruņoto spēku un zemessardzes vienības tiks apbruņotas ar Beļģijas ieroču kompānijas ražotiem ložmetējiem.

RĪGA, 24. aprīlis — Sputnik. Latvijas Aizsardzības ministrija par 5 525 888 eiro iegādāsies 7,62 un 12,7 mm kalibra ložmetējus un to rezerves daļas Beļģijas ieroču kompānijā FN Herstal, vēsta Lsm.lv, atsaucoties uz LETA.

Akceptē Latvijas un ASV valdību savstarpējo līgumu par iepirkumiem aizsardzības vajadzībām - Sputnik Latvija
Akceptēts Latvijas un ASV savstarpējs līgums par iepirkumiem aizsardzības vajadzībām

AM atzīmēja, ka iepirkuma procedūra veikta pārrunu, nevis konkursa kārtībā. Precīzu iegādājamo ieroču vienību skaitu ministrija neizpauž.

Ar iegādātajiem ložmetējiem tiks apbruņotas gan Latvijas Nacionālo bruņoto spēku, gan arī zemessardzes vienības.

Ložmetējs FN MAG / M240 paredzēts 7,62×51 mm patronām. To izmanto ASV armija (tajā bruņojums apzīmēts kā M240). Ložmetēju 50. gadu sākumā uz automātiskās šautenes Brauning M1918 pamata izstrādāja beļģu firmas Fabrique Nationale kontruktors Ernests Verjē. Ložmetējs tiek izmantots vairāk nekā 80 valstīs. Atbilstoši licencei to ražo Argentīnā, Lielbritānijā, Ēģiptē, Indijā, Singapūrā un ASV.

Ar smagajiem ložmetējiem FN M3M 12,7 mm aprīkoti vairāk nekā 2500 helikopteri un zemskaņas ātruma lidmašīnas dažādās pasaules valstīs.

Ziņu lente
0