Aptauja: divas trešdaļa Latvijas iedzīvotāju rēķinās ar valsts palīdzību vecumdienās

© Foto : pixabayAptauja: divas trešdaļa Latvijas iedzīvotāju rēķinās ar valsts palīdzību vecumdienās
Aptauja: divas trešdaļa Latvijas iedzīvotāju rēķinās ar valsts palīdzību vecumdienās - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vairākums iedzīvotāju uzskata, ka pienācīgas dzīves nodrošināšana vecumdienās ir valsts pienākums, kurā viņi dzīvo, un šis rādītājs ir augstāks nekā astoņus gadus atpakaļ.

RĪGA, 1.maijs — Sputnik. 66% Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka par viņu materiālo stāvokli vecumdienās ir jāparūpējas valstij, par to liecina Tirgus un sabiedrības viedokļa pētniecības centra SKDS veiktās aptaujas dati.

"Tikai 30% uzskata par nepieciešamu pašiem nodrošināt savas vecumdienas. Vairākums joprojām cer uz valsts palīdzību! " savā Twitter mikroblogā uzrakstīja SKDS direktors Arnis Kaktiņš.

Pētījums rāda, ka 32% Latvijas iedzīvotāju pilnībā nepiekrīt tam, ka viņiem pašiem vecumdienās ir jārūpējas par sevi. 34% respondentu drīzāk nepiekrīt šim apgalvojumam.

Kopā ar to 10% pārliecināti, ka vecumdienās ir jārēķinās tikai ar sevi, un 20% drīzāk atbalsta šo ideju.

Женщины на улице в Риге - Sputnik Latvija
Aptauja: Latvijas iedzīvotāji nemainīs brīvību pret labklājību

Ir vērts piebilst, ka 1999.gadā praktiski katrs ceturtais Latvijas iedzīvotājs (37%) piekrita tam, ka vecumdienas ir jānodrošina patstāvīgi. Vismazāk šī apgalvojuma atbalstītāju bija 2012.gadā: vien 22%. No 2000. līdz 2008. gadam aptauja netika veikta.

2009.gadā tikai 58% uzskatīja, ka vecumdienās ir jāpaļaujas uz valsti;  tas bija viszemākais rezultāts visa pētījuma laikā. Pēc trīs gadiem šī formulējuma atbalstītāju skaits pieauga līdz rekorda 74%.

Aptauja notika šī gada februārī, tajā piedalījās Latvijas iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

Ziņu lente
0