Rīgas dome noliedz augsto noziedzības līmeni galvaspilsētā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saskaņā ar Crime Index reitingu, Rīga ir visnedrošākā Baltijas galvaspilsētu vidū

RĪGA, 30.aprīlis — Sputnik. Rīgu nevar nosaukt par pilsētu ar augstu noziedzības līmeni.

Par to radio Baltkom ēterā paziņoja Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas apkarošanas jautājumu komitejas vadītājs Dainis Turlais.

Tāpat viņš uzsvēra, ka pēdējo piecu gadu laikā drošības līmenis galvaspilsētā paaugstinās.

Migranti - Sputnik Latvija
Vācu eksperts par migrantu "ieguldījumu" noziedzībā

"Ja mēs paskatīsimies uz statistikas rādītājiem, ne tikai pašvaldībās, bet arī Valsts policijas, tad pēc visiem rādītājiem, kaut arī nenozīmīga, bet tomēr ir uzlabošanās. Pat ja mēs paskatīsimies uz sabiedrības sajūtu viedokļa aptaujām, tad arī šeit rādītāji kļūst labāki. Rīgā norisinājās pasaules mēroga pasākumi: Koru olimpiāde, Latvijas prezidentūra ES, visi šie pasākumi norisinājās faktiski bez jebkādiem incidentiem," — teica Turlais.

Par visbīstamāko un viskriminālāko Baltijas pilsētu vidū Crime Index reitinga sastādītāji uzskata Kauņu. Tā ieņem 240. vietu kopējā sarakstā. Un visdrošākā vieta dzīvošanai ir Tallina, kura atrodas augstajā 38.vietā. Viļņa ierindojās 103.vietā un Rīga palika 144.

Iepriekš parlamenta aizsardzības, iekšlietu un korupcijas apkarošanas komisijas priekšsēdētājs, Latvijas Nacionālās drošības padomes loceklis, Ainars Latkovskis paziņoja, ka Rīga liekas nedroša tikai tiem, kam nav ar ko salīdzināt kriminogēno situāciju pilsētā.

Ziņu lente
0