Burkāns vai pātaga: bērnu audzināšanas metodes dažreiz prasa policijas iejaukšanos

© Foto : pixabayBērna siluets
Bērna siluets - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Daži vecāki audzināšanas mērķos mērdē badā bērnus un pielieto spēku, kamēr citi atļauj visu, pat smēķēšanu. Abos gadījumos ir nepieciešama policijas iejaukšanās.

RĪGA, 23.aprīlis — Sputnik. Mediji regulāri raksta par dažu vecāku ne īpaši adekvātu rīcību, un ģimenes attiecību risināšanā bieži vien ir nepieciešama policijas iejaukšanās.

Pirms dažam dienām kļuva zināms, ka Daugavpils prokuratūra iesniedza tiesā ietu par vecākiem, kuri piekāvuši sešus savus bērnus, raksta portāls press.lv.

Māte tiek vainota triju pantu pārkāpumos, un tēvs par vienu pantu.

Новорожденный - Sputnik Latvija
Latvijā reģistrēts dzimušo skaita kritums

Pēc Ģenerālprokuratūras datiem, ģimenes māte cietsirdīgi izturējās pret bērniem, nodarot viņiem fiziskas un psiholoģiskas traumas.

Vecāki nenodrošināja pietiekamu bērnu aprūpi un sistemātiski atstāja tos bez ēdiena.

Pēc Ģenerālprokuratūras preses sekretāres teiktā, 2015.gada beigās māte piekāva vienu no bērniem par to, ka tas izsalcis bez atļaujas paņēma piena pudelīti un ķīseļa krūzi. Viņa vairakkārt iesita bērnam un salauza viņam kāju.

Arī tēvs periodiski pacēla roku un sita bērnus ar koka nūju.

16.aprīlī Rīgā policija saņēma izsaukumu uz Iļģuciemu, kur tika atrasts bez vecāku uzraudzības atstāts divgadīgs mazulis, ziņo riga.lv.

Пустые парты в школе - Sputnik Latvija
Rīgā māte atteikusies pavadīt bērnu mājās no skolas

Par notiekošo paziņoja kāda jauna sieviete, kura pamanīja bērnu izlienam no trešā stāva loga. Meitene uzkāpa dzīvoklī, kuras durvis izrādījās atvērtas, un atklāja, ka puisēns tajā atrodas viens pats. Meitene palika ar bērnu, taču trīs stundu laikā dzīvoklī tā arī neviens neparādījās, un viņa nolēma izsaukt policiju.

Policija sagaidīja zēna tēva atgriešanos, kurš skaidroja, ka dienu iepriekš pie viņa atbraukusi bijusī sieva ar dēlu. No rīta, kad viņš gāja uz darbu, bērns atradās dzīvoklī ar māti.

Mazuļa māte vēlāk atgriezās un pastāstīja, ka viņai nācies aiziet uz darba pārrunām, un viņa palūgusi bērnu pieskatīt māsai. Kur pazudusi radiniece, noskaidrot nav izdevies. Savukārt ir zināms, ka sievietei ir problēmas ar alkoholu, taču iepriekš līdzīgi incidenti nav notikuši.

Nekādas liecības, ka bērna vecāki lieto alkoholu vai narkotiskās vielas, netika atrastas, un bērnu ar māti nogādāja mājās.

15.aprīlī Rīgas policijas darbinieki aizturēja jaunieti, kurš smēķēja elektronisko cigareti. Sarunas laikā ar policistiem jaunais cilvēks pateica, ka cigareti viņam nopirka mamma. Policisti sazinājās ar pusaudža māti, un viņa apstiprināja, ka pati dēlam to nopirkusi. Viņa mēģināja savu rīcību attaisnot, skaidrojot to, ka mūsdienu pusaudži ir ļoti grūti kontrolējami.

Sakarā ar smēķēšanu sastādīts protokols par administratīvo pārkāpumu. Mātes vainu izvērtēs lietas izskatīšanas gaitā.

Ziņu lente
0