Rīgā māte atteikusies pavadīt bērnu mājās no skolas

© Sputnik / Anton Unitsyn / Pāriet pie mediju bankasПустые парты в школе
Пустые парты в школе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pirmklasnieka māte izlēma, ka viņš ir pietiekami pieaudzis, lai patstāvīgi pārnāktu mājās no skolas, un tagad sievietei var atņemt vecāku tiesības ne tikai par viņa, bet arī par jaunākās meitas aprūpi

RĪGA, 4. aprīlis – Sputnik. Pēdējā marta dienā Rīgas pašvaldības policija saņēma ziņojumu no kādas galvaspilsētas skolas sociālā pedagoga, kura paziņoja, ka kāda māte atteikusies pavadīt savu bērnu mājās no skolas.

Bērni. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Dzīvokļu jautājums Babītē: vientuļai mātei draud atņemt bērnus

Pēc pašvaldības policijas datiem, bērna māte telefonsarunā paziņoja sociālajam pedagogam, ka septiņgadīgais bērns jau ir pietiekami liels, lai patstāvīgi nokļūtu mājās. Taču pedagogam radās aizdomas, ka lieta slēpjas kur citur – iespējams, skolēna māte ir par daudz iedzērusi un nevar atnākt viņam pakaļ. Parādījies ari jautājums par otra bērna – piecus gadus vecas meitenītes — likteni, kura dzīvo ar māti.

Policijas darbinieki nolēma nogādāt zēnu mājās un pārliecināties, ka bērni atrodas labvēlīgos dzīves apstākļos un vecāku aprūpē.

Drīzumā pirmklasnieks jau stāvēja pie sava dzīvokļa durvīm, bet ne viņš, ne kārtības sargi nevarēja tikt iekšā – uz klauvēšanu neviens neatsaucās. Tā kā dzīvoklis atradās pirmajā stāvā, policisti ielūkojās pa logu un pamanīja tur skolnieka jaunāko māsu. Noraudājusies meitenīte atvēra logu un pateica, ka mamma guļ un nekustas.

Policijas darbinieki pieņēma lēmumu rīkoties – viens no viņiem ierāpās mājā pa logu un atvēra durvis. "Pasākuma vaininiece", divu bērnu māte tobrīd gulēja uz matrača, līdzās atradās alkohola pudele. Policisti mēģināja pamodināt sievieti, taču tikai pēc zināma laika viņiem sekmējās — sieviete izberzēja acis un ar lielām grūtībām pietrausās kājās.

Taisnās tiesas dieviete Temīda - Sputnik Latvija
Tiesa Igaunijā atteikusies izskatīt nepilngadīga bērna prasību

Pārbaudes laikā izrādījās, ka sieviete ir lietojusi alkoholu – viņas organismā tika konstatētas 2,86 alkohola promiles.

Taču sieviete pat pēc šī testa apgalvoja, ka nav lietojusi alkoholiskos dzērienus, ka nekas traks nav atgadījies. Katram gadījumam, uz notikuma vietu tika izsaukti medicīnas darbinieki, taču viņi nolēma, ka bērnu hospitalizācija nav nepieciešama.

Taču savas mājas bērniem tomēr nācās pamest, viņus nogādāja krīzes centrā, jo kārtības sargi nevija pārliecināti, ka sieviete spēs parūpēties par savām nepilngadīgajām atvasēm.

Pašlaik lietas materiāli iesniegti Bāriņtiesā, kura lems par bērnu tālāko likteni, kā arī Rīgas pašvaldības policijas bērnu likumpārkāpumu profilakses centram.

Ziņu lente
0