Krievijas Ārlietu ministrija mierīgi reaģējusi pēc Ukrainas notas par forumu Jaltā

© Sputnik / Александр ПолегенькоJaltas starptautiskais ekonomiskais forums Krimā
Jaltas starptautiskais ekonomiskais forums Krimā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāvis atzīmēja, ka ir ļoti svarīgi pareizi izprast tamlīdzīgu dokumentu nozīmi.

RĪGA, 22. aprīlis — Sputnik. Maskava mierīgi reaģēs uz jebkurām Kijevas notām, kas saistītas ar Krimu, tostarp arī neseno dokumentu, kas saistīts ar ekonomikas foruma norisi Jaltā, informē Sputnik Lietuva, atsaucoties uz RIA Novosti.

Президент Украины Пётр Порошенко - Sputnik Latvija
Porošenko apsolījis savu atbalstu Krimas iedzīvotājiem

Ministrijas valsts sekretārs, ārlietu ministra vietnieks Grigorijs Karasins norādīja, ka ir ļoti svarīgi pareizi izprast tamlīdzīgu dokumentu nozīmi.

Iepriekš Ukrainas Ārlietu ministrija nosūtīja Krievijai protesta notu jautājumā par Jaltas starptautiskā ekonomikas foruma norisi Krimā no 20. līdz 22. aprīlim.

Plašajā pasākumā piedalās vairāk nekā 220 viesi no 46 valstīm.

Karasins uzsvēra, ka atbildei uz šīm protesta notām jābūt mierīgai, jo tās tikai imitē politisko aktivitāti. Tāpēc, ievērojot diplomātisko etiķeti, ir svarīgi izprast tamlīdzīgu dokumentu vērtību, piebilda politiķis.

Krima atgriezās Krievijas sastāvā pēc referenduma 2014. gada martā, kad 96,77% vēlētāju Krimas Republikā un 95,6% Sevastopoles iedzīvotāju izteicās par pievienošanos Krievijas Federācijai.

Tautas viedoklis tika izpausts pēc valsts apvērsuma Ukrainā 2014. gada februārī. Krievijas valdība uzsvēra, ka Krimas iedzīvotāji demokrātiski, saskaņā ar starptautiskajām tiesiskajām normām un ANO Statūtiem nobalsoja par pievienošanos Krievijai. Krievijas prezidents Vladimirs Putins uzsvēra, ka Krimas jautājumā ir pielikts punkts.

Ziņu lente
0