Porošenko apsolījis savu atbalstu Krimas iedzīvotājiem

© Sputnik / Михаил Палинчак / Pāriet pie mediju bankasПрезидент Украины Пётр Порошенко
Президент Украины Пётр Порошенко - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas prezidents Petro Porošenko apgalvojis, ka visa civilizētā pasaule ir pārliecināta par Krimas piederību Ukrainai. Viņš apsūdzējis Krieviju par "rupjiem cilvēktiesību pārkāpumiem" pussalā un solījis "turpināt cīņu".

RĪGA, 27. februāris — Sputnik. Ukrainas prezidents Petro Porošenko paziņojis, ka Kijeva nepametīšot "tautiešus" Krimā bez atbalsta, informē RIA Novosti, atsaucoties uz Ukrainas prezidenta lapā Facebook publicēto informāciju.

Porošenko apgalvojis, ka visa civilizētā pasaule ir pārliecināta par Krimas piederību Ukrainai. Viņš apsūdzējis Krieviju par "rupjiem cilvēktiesību pārkāpumiem" pussalā un solījis "turpināt cīņu".

Iepriekš Ukrainas valsts vadītājs informēja par "pilnvērtīga kara" risku ar Krieviju.

Krimas pussalā uz viņa teikto atbildēja, ka ļoti labi atceras Porošenko "gādību", kas izpaudusies dažāda veida blokādēs. "Krimas iedzīvotāji būtu pateicīgi Prorošenko, ja viņš atstātu pussalu bez sava tēvišķīgā mantojuma un rūpēm," – paziņoja Valsts domes deputāts no Krimas, bijušais vicepremjers Ruslans Balbeks.

Savukārt senators Aleksejs Puškovs publicēja viedokli Twitter tīklā par to, ka Krimai diezin vai vajadzīgs Porošenko atbalsts pēc tam, kad viņš "parūpējies" par Donbasu.

Maskava noraida jebkādas Kijevas izteiktās apsūdzības "agresijā" un uzsver: Krima ir Krievijas teritorija, un šis jautājums netiek apspriests.

Krima atgriezās Krievijas sastāvā pēc referenduma 2014. gada martā, kad 96,77% vēlētāju Krimas Republikā un 95,6% Sevastopoles iedzīvotāju izteicās par pievienošanos Krievijas Federācijai.

Tautas viedoklis tika izpausts pēc valsts apvērsuma Ukrainā 2014. gada februārī. Krimas iedzīvotāji demokrātiski, saskaņā ar starptautiskajām tiesiskajām normām un ANO Statūtiem nobalsoja par pievienošanos Krievijai.

Ziņu lente
0