Facebook atteicies bloķēt Krievijas vēstniecību lapu atdarinājumus

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Pāriet pie mediju bankasСоциальная сеть "Фейсбук"
Социальная сеть Фейсбук - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šajās lapās tiek publicēti provokatīvi materiāli, kas maldina lietotājus, turklāt to profesionālais līmenis, pēc Marijas Zaharovas teiktā, ir "ļoti augsts".

RĪGA, 20. aprīlis — Sputnik. Facebook parādījušies Krievijas vēstniecību Čehijā un Slovākijā lapu atdarinājumi, taču sociālā tīkla administrācija atteikusies tos slēgt, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz oficiālo KF ĀM pārstāvi Mariju Zaharovu.

"Tā vietā, lai pēc attiecīgiem pieteikumiem slēgtu viltus lapas, administrācija, moderatori visu ir izdarījuši otrādi. Sociālais tīkls Facebook bloķējis Krievijas vēstniecības Slovākijā oficiālo lapu, saglabājot tās atdarinājumu, ko veidojuši kibernoziedznieki," – pastāstīja Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve.

Nesenā informācija liecina, ka ceturtdienas rītā Facebook administrācija atbloķēja KF vēstniecības Slovākijā kontu, vienlaikus saglabājot tā atdarinājumu, kurš turpina publicēt provokatīvus materiālus, paziņojis RIA Novosti diplomātiskā resora pārstāvis Ņikita Griščenko.

Социальная сеть Фейсбук - Sputnik Latvija
Zviedrija vēlas vērsties pret Facebook, lai apturētu melu un naida izplatīšanos

"Facebook administrācija atbloķēja KF vēstniecības Slovākijā kontu, turklāt nesniedzot nekādu skaidrojumu par to, kāpēc tā bija bloķēta trīs dienas. Pašlaik mūsu lapa darbojas. Pie tam nav sperti nekādi soļi attiecībā uz vēstniecības lapas atdarinājumu – arī tas turpina darboties un publicē provokatīva rakstura materiālus," – teica Griščenko.

Kā piemēru tam, kā darbojas Krievijas vēstniecības konta viltus dubultnieks Griščenko pastāstīja par fotogrāfiju, kas uzvarēja Uzvaras dienai veltītajā vēstniecības konkursā. Vēstniecības viltus lapā Facebook tika pārpublicēta fotogrāfija, kurā attēloti Slovākijas iedzīvotāji, 1945 gada pavasarī sagaidot Sarkanās armijas ar maizi un sāli, ar parakstu: "Slovākijas iedzīvotāji krievu tankus tāpat sagaidītu arī šodien".

Tā kā Krievijā nav Facebook pārstāvniecības, ĀM nosūtījusi visus materiālus Krievijas Federālajam sakaru, informācijas tehnoloģiju un masu saziņas līdzekļu kontroles dienestam "Roskomnadzor".

Ziņu lente
0