Tramps parakstīja rīkojumu par amerikāņu ražotāju atbalstu

© REUTERS/Joshua RobertsПрезидент США Дональд Трамп
Президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jaunais rīkojums skars vīzu izsniegšanas kārtības pastiprināšanu ārzemniekiem "amerikāņu darbaspēku pasargāšanai", kā arī starptautiskās vienošanās par brīvu tirdzniecību.

RĪGA, 19. aprīlis – Sputnik. CNN telekanāla tiešajā ēterā ASV prezidents Donalds Tramps parakstīja rīkojumu "Pērc amerikāņu, algo amerikāņus", vēsta RIA Novosti.

ASV prezidents Donalds Tramps - Sputnik Latvija
Viedoklis
Kur pazudis agrākais Tramps? Kas noticis ar ASV prezidentu

Jaunais rīkojums aicina stimulēt ASV iekšējo rūpniecību, kā arī paredz brīvās tirdzniecības vienošanos pārskatīšanu. Kā iepriekš paziņoja administrācijas augstā amatpersona, šādas vienošanās neatbilst Trampa standartiem un abpusējā izdevīguma principiem, slikti iespaido ASV iekšējo rūpniecību un nodarbinātības līmeni amerikāņu strādnieku vidū.

Pēc politiķa teiktā, ASV nesaņem taisnīgu daļu valsts iegāžu tirgū dēļ piekāpšanās starptautiskās tirdzniecības vienošanās. Trampa parakstītais rīkojums ir domāts šīs problēmas novēršanai.

ASV tirdzniecības ministram ir "pilnībā jānovērtē katras atbilstošās vienošanās efektivitāte, lai noteiktu, vai tā atbilst standartiem", izriet no dokumenta teksta, saskaņā ar ko jebkura vienošanās, "kas neatbilst Trampa standartiem", var tikt pārskatīta.

Vēl savas priekšvēlēšanu kampaņas laikā Tramps solīja pārskatīt ASV starptautiskās tirdzniecības vienošanās ar ārzemju partneriem, ja noskaidrosies, ka tie nav izdevīgi nacionālajiem ražotājiem. ASV līderis apsolīja izpētīt katru tirdzniecības darījumu, kas varētu kaitēt Amerikas ekonomikai.

Ziņu lente
0