Divi latvieši Ziemeļīrijā piekauti rasisma iemeslu dēļ

© PAUL FAITH / AFPПолиция в Северной Ирландии
Полиция в Северной Ирландии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vīriešu grupa Ziemeļīrijā smagi piekāvusi divus Latvijas pilsoņus. Policija notikušo uzskata par noziegumu uz naida pamata.

RĪGA, 19. aprīlis – Sputnik. Divi latvieši nopietni cietuši kautiņā Ziemeļīrijas Kolailendā, Tironas grāfistē, raksta avīze The Irish News. Incidents notika svētdien, 16.aprīlī, ap deviņiem vakarā. Pēc policijas datiem, netālu no bāra Galvenajā ielā aptuveni 30 gadus vecajiem vīriešiem uzbruka vīriešu grupa. Cietušajiem konstatēti sasitumi un sagriezumi, ir aizdomas par galvaskausa sejas kaula lūzumiem. Inspektors Neils Beks paziņoja, ka policija uzskata incidentu par noziegumu uz naida pamata.

Migrants. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
The Local: trīs stāsti par migrantiem

"Iebraucēji no Latvijas un, protams, arī no citām valstīm, kuri izvēlējušies Kolailendu par savām mājām, ir neatņemama mūsu sabiedrības daļa," –teica Ziemeļīrijas Asamblejas locekle no republikāņu partijas "Šin Fein", Linda Dilona. Tāpat politiķe izteica savu neiecietību pret uzbrukumiem pēc nacionālās vai valodas piederības principa un pauda savu nožēlu sakarā ar notikušo.

ziņo Belfast Telegraph, uzbrukums notika dažas dienas pēc Kolailendā un kaimiņu Danganonā taisītiem grafiti zīmējumiem. Uzraksti tajos pauda, ka imigrantiem no Polijas ir tiesības dzīvot šajā vietā.

Ziņu lente
0