The Local: trīs stāsti par migrantiem

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Trīs stāsti no trim Eiropas valstīm demonstrē, ka afgāņu bēgļus nepavisam nav viegli atgriezt mājās, bēglis no Somālijas var kļūt par premjerministru, un apvainot imigrantus nav ieteicams, īpaši ja tie ir dāņu vikingi.

RĪGA, 26. februāris — Sputnik. Pirms tūkstoš gadiem ar karaļa atļauju Lielbritānijā nogalināti ekonomiskie migranti no Dānijas, taču mūsdienās Eiropas valstu vadība nav tik cietsirdīga.

Slaktiņš Svētā Braisa dienā

Džeina Keršova Londonas Universitātes koledžas, zinātniskā darbiniece, pētīja vikingu senas apmetnes Britu salās un secinājusi, ka tie patiesībā bijuši ekonomiskie migranti, raksta The Local Denmark.

Лагерь беженцев Табановце в Македонии около македоно-сербской границы - Sputnik Latvija
Itālija ierosina plānu mazāka migrantu skaita labākai integrācijai

Pirms tūkstoš gadiem dzīve Eiropā ritēja līdzīgi mūsējai: Dānijā vikingiem pietrūka resursu, tāpēc viņi pārcēlās uz lauksaimniecības rajoniem Anglijas austrumos.

Patiesību sakot, pret migrantiem tolaik izturējās ne labāk, nekā pašlaik — karalis Etelreds Muļķis paziņojis, ka dāņi savairojušies kā nezāles, un neļaujot uzplaukt vietējiem iedzīvotājiem. 1002. gada 13. novembrī viņš norīkojis iznīcināt ieradušos vikingus: šis notikums tika nosaukts par "Slaktiņu Svētā Braisa dienā ".

Jāatzīmē, ka šis lēmums nāca par ļaunu Etelredam: Dānijas un Norvēģijas karalis Svens Dakšbārda nolēma atriebties par tautiešiem un iekaroja Angliju.

Tukša lidmašīna

Laiki ir mainījušies, karaļi un prezidenti vairs neizdod rīkojumus nogalēt imigrantus, tikai cenšas izraidīt tos no valsts, lai arī ne vienmēr veiksmīgi, raksta The Local Germany.

Šajā trešdienā piecdesmit Afganistānas pilsoņiem bija jāpamet Vācija, taču galu galā lidmašīnā iekāpuši tikai 18 cilvēki.

IeM pārstāvis atzina, ka šāda situācija pastāv lielākajā daļā reisu, kuri deportē migrantus: kādam atliek deportāciju veselības stāvokļa dēļ, kāds pēdējā brīdī panācis atļauju palikt, cits ieguvis patvērumu baznīcā, vai vienkārši paslēpies.

Valdība mēģina cīnīties ar šiem mēģinājumiem, piemēram, neatklājot iepriekš izlidošanas datumu.

Kopumā kopš pagājušā gada decembra, kad Afganistāna noslēdza ar Eiropas Komisiju vienošanos, kas ļauj nosūtīt bēgļus atpakaļ, no Vācijas tika deportēti gandrīz 80 afgāņi, visi- vīrieši.

Atņemt premjerministram pasi

Бывшая госсекретарь США Мадлен Олбрайт - Sputnik Latvija
Madlēna Olbraita gatava "pieteikties" musulmaņos, atbildot uz Trampa rīkojumiem

Tomēr pat tad, kad migranti pamet Eiropu, atgriežas savā dzimtenē un tur gūst sekmes, viņi vienalga dod kādam neapmierinātības iemeslu, raksta The Local Norway.

Norvēģijas Progresa partija, kas uzstājas par imigrācijas ierobežošanu, pieprasījusi atņemt pasi Somālijas premjerministram.

Hasans Alī Haire, kurš pirms dažām dienām tika iecelts par premjeru, tiešām pārcēlies uz Norvēģiju pagājušā gadsimta 90. gadu sākumā, mācījies Oslo universitātē, un strādājis Norvēģu bēgļu padomē. Viņš ir divu valstu — Norvēģijas un Somālijas — pilsonis.

Norvēģijā nav dubultās pilsonības, izņēmums ir tikai Somālijai, taču Progresa partijas pārstāvji apgalvo, ka iecelšana premjerministra amatā nepārprotami rāda, ka Hairem vairs nav vajadzīga aizstāvība un viņam jāatņem Norvēģijas pase.

Ziņu lente
0