Politika

Lavrovs atbildējis uz Trampa palīga izteicieniem par Krieviju

© Sputnik / Григорий Сысоев / Pāriet pie mediju bankasМинистр иностранных дел РФ Сергей Лавров
Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sergejs Lavrovs paziņoja, ka Maskava ieklausīsies Trampa teiktajā, nevis viņa padomnieku paziņojumos.

RĪGA, 18. aprīlis – Sputnik. Maskava orientēsies uz ASV Donalda Trampa teikto par Krieviju, nevis uz viņa palīga vārdiem, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Krievijas ĀM vadītāju Sergeju Lavrovu.

"Prezidents apstiprināja, ka grib uzlabot attiecības ar Krievijas Federāciju. Mēs arī esam tam gatavi," — teica viņš.

Iepriekš Trampa padomnieks nacionālās drošības jautājumos ģenerālleitnants Herberts Makmāsters paziņoja, ka ir laiks "stingrai sarunai ar Krieviju" Sīrijas prezidenta Bašara Asada atbalstīšanas dēļ. Pēc ģenerāļa teiktā, Sīrijas konflikts izplātījās uz Irāku, tad tā sekas sāka izjust kaimiņvalstis un Eiropa.

Turklāt, Makmāsters apgalvoja, ka Krievija veic "kaitniecisku darbību Eiropā", taču tieši kādu, viņš nepaskaidrojis. Turklāt pats Amerikas prezidents pēc valsts sekretāra Reksa Tilersona vizītes Maskavā, paudis pārliecību, ka "Krievijas un ASV starpā viss būs lieliski".

"Vajadzīgajā laikā viss normalizēsies un beidzot iestāsies miers," — uzrakstīja Tramps savā Twitter mikroblogā.

Lavrovs atgādināja, ka līdzīgus paziņojums Tramps izteica arī priekšvēlēšanu kampaņas laikā.

Makmāsters kļuva par ASV prezidenta padomnieku nacionālās drošības jautājumos, kad Maiklam Flinam nācās pamest šo posteni sarunas ar Krievijas vēstnieku Sergeju Kisļaku skandāla dēļ. Amerikāņu mediji toreiz atzīmeja Makmāstera reputāciju kā "vadošā kareivja un Amerikas armijas intelektuāla", bet Krievijas senators Francs Klincevičs nosauca viņu par "simtprocentīgu vanagu un simtprocentīgu draudu Krievijai no ASV puses".

FIB - Sputnik Latvija
Trampa bijušais padomnieks Maikls Flinns gatavs liecināt

Pēdējā laikā Makmāsters uzstājās ar daudziem skaļiem paziņojumiem. Piemēram, viņš teica, ka ir "nepieņemama" kodola arsenāla esamība Phenjanai un uzsvēra, ka situāciju drīkst risināt ar spēka pielietošanu. Tāpat viņš paziņoja, ka ASV ir gatavas papildus soļiem pēc Sīrijas aviācijas bāzes trieciena. Turklāt, pēc viņa teiktā, Krievijai ir iespēja pārvērtēt savas darbības Sīrijā.

Pēc Krievijas ĀM vadītāja viedokļa, ASV raķešu trieciens tikai pasliktināja situāciju un apgrūtināja politiska risinājuma meklējumus Sīrijā. Kas attiecas uz Ziemeļkoreju, kā atzīmēja Lavrovs, Maskava cer, ka Vašingtona atturēsies no vienpusējiem lēmumiem.

"Mēs neatbalstām Phenjanas kodola un raķešu avantūras, jo tie pārkāpj daudzas ANO Drošības Padomes rezolūcijas, bet tas viss nenozīmē, ka tādējādi var pārkāpt starptautisko likumu, piemērojot spēku ANO statūtu pārkāpuma dēļ," — teica ministrs.

Ziņu lente
0