Trampa bijušais padomnieks Maikls Flinns gatavs liecināt

© AFP 2023 / Mandel NganFIB
FIB - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV prezidenta Donalda Trampa bijušais padomnieks nacionālās drošības jautājumos Maikls Flinns gatavs sniegt liecību FIB un Kongresam apmaiņā pret aizsardzību no kriminālvajāšanas.

RĪGA, 31. marts — Sputnik. Roberts Kelners, ASV prezidenta Donalda Trampa bijušā padomnieka nacionālās drošības jautājumos Maikla Flinna advokāts Roberts Kelners apstiprinājis, ka viņa aizstāvamais ir gatavs dot liecības FIB un Kongresam apmaiņā pret aizsardzību no kriminālvajāšanas, informē CNN.

"Ģenerālis Flinns, protams, var daudz ko pastāstīt, un viņš to vēlas pastāstīt, ja radīsies iespēja… Neviens saprātīgs cilvēks, kurš izmanto jurista pakalpojumus, nepiekristu nopratināšanai tik lielā mērā politizētā atmosfērā, raganu medību atmosfērā bez garantijām pret netaisnīgu kriminālvajāšanu," — uzsver jurists.

Агенство национальной безопастности США - Sputnik Latvija
ASV bijušais NDA darbinieks apsūdzēts par slepenas informācijas zādzību

Maikls Flinns tika iecelts prezidenta padomnieka nacionālās drošības jautājumos amatā pērnā gada novembrī. Viņš atkāpās no amata šī gada februāra sākumā, kad presē parādījās pieņēmumi par to, ka ģenerālis esot sniedzis dezinformāciju ASV viceprezidentam Maikam Pensam un citiem administrācijas pārstāvjiem par saviem sakariem ar Krievijas vēstnieku Sergeju Kisļaku.

Tika apspriesta arī Flinna lobija darbība Turcijas interesēs, par ko viņa firma saņēmusi 500 tūkstošus dolāru. Iepriekš parādījās informācija, ka Flinns ticies ar Turcijas valdības pārstāvjiem un apspriedis opozīcijā esošā islāma sludinātāja Fethullaha Gilēna izdošanu.

Ziņu lente
0