Mediji: Francijas izmeklētāji pieprasa Lepēnas parlamentāriešu imunitātes atņemšanu

© REUTERS / Charles PlatiauFrancijas prezidenta kandidāte Lepēna
Francijas prezidenta kandidāte Lepēna - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Parīzes prokuratūra uzsākusi izmeklēšanu attiecībā pret partijas "Nacionālā fronte" līderi Marinu Lepēnu.

RĪGA, 14.aprīlis — Sputnik. Francijas izmeklētāji prasa Eiroparlamentu (EP) atņemt parlamentāriešu imunitāti partijas "Nacionālā fronte" līderei, Francijas prezidenta posteņa kandidātei Marinai Lepēnai, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz radiostaciju Europe 1.

Iepriekš ziņots, ka Parīzes prokuratūra uzsākusi izmeklēšanu attiecībā pret partijas "Nacionālā fronte" līderi Marinu Lepēnu, kuras darbinieki tiek turēti aizdomās par fiktīvu iekārtošanos Eiroparlamentā kā politiķa palīgi.

Pēc radiostacijas datiem, prasība par parlamentāriešu imunitātes atņemšanu Marinai Lepēnai tika nosūtīta EP 29.martā. Tāda pati prasība tika iesniegta arī pret citu Nacionālās frontes locekli Marī Kristīnu Butonē.

Кандидат в президенты Франции Марин Ле Пен посетила Госдуму РФ - Sputnik Latvija
Politika
Francijas prezidenta kandidāte Lepēna paredz Eiropas Savienības nāvi

Lepēna savukārt paziņoja, ka neesot pārsteigta par šādu Francijas izmeklētāju prasību. "Tas ir normāli, tā ir absolūti ierasta procedūra, " teica viņa radiostacijas France Info ēterā.

Mēnesi atpakaļ Eiroparlaments nobalsoja par Lepēnas parlamentārieša imunitātes noņemšanu.

Francijā Lepēna jau ir izmeklēšanas figurante, kuru uzsāka Nantēras prokuratūra sakarā ar ISIS nelietību fotogrāfijām, kuras politiķe publicēja savā Twitter mikroblogā. Prasību par Lepēnas parlamentārieša imunitātes atņemšanu iesniedza Francija.

"Nacionālā fronte" ir franču konservatīvo vērtību partija, kura iestājas par migrācijas ierobežošanu un pretošanos eirointegrācijas procesiem. Pēdējās Eiroparlamenta vēlēšanās partija saņēma 25,4% vēlētāju balsu. Šobrīd partijas līdere ir kustības dibinātāja Žana Marī Lepēna meita, Marina Lepēna.

Francijas prezidenta vēlēšanas notiks divās tūrēs 2017.gada 23.aprīlī un 7.maijā.

Ziņu lente
0