Politika

Francijas prezidenta kandidāte Lepēna paredz Eiropas Savienības nāvi

© Sputnik / Владимир Федоренко / Pāriet pie mediju bankasКандидат в президенты Франции Марин Ле Пен посетила Госдуму РФ
Кандидат в президенты Франции Марин Ле Пен посетила Госдуму РФ - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas Savienības nāve ir neizbēgama, tā vairāk nav vajadzīga cilvēkiem, paziņoja Francijas prezidenta amata kandidāte, "Nacionālās frontes" līdere Marina Lepēna.

RĪGA, 27. marts – Sputnik. Eiropas Savienība ir nolemta izzušanai, paziņoja Francijas prezidenta amata kandidāte, uzstājoties savu atbalstītāju priekšā Lillē.

"Eiropas Savienība nomirs, jo cilvēkiem tā vairāk nav vajadzīga. Augstprātīgai hegemonijai ir lemts nozust no zemes virsas, " – Lepēnas vārdus citē RIA Novosti ar atsauci uz aģentūru Reuters. "Nacionālās frontes" līderes paziņojumus sagaidīja ar skaļiem apliecinošiem aplausiem.

Pēc Lepēnas vārdiem, pēc Donalda Trampa ievēlēšanas ASV prezidenta amatā un Brexit vēlēšanas Francijā kļūs par kārtējo soli "globālai tautas sacelšanai". "Ir laiks sakaut globālistus, " – paziņoja Lepēna, ar tiem domājot savus galvenos pretiniekus vēlēšanās Emanuēlu Makronu un Fransuā Fijonu. Viņa vaino viņus "nodevībā" Eiropas Savienības un tirgus interešu dēļ.

Francijas Nacionālās frontes līdere Marina Lepēna - Sputnik Latvija
Drosmīgs lēmums: vēlēšanu priekšvakarā Marina Lepēna apmeklē Maskavu

Francijas prezidenta vēlēšanas notiks divās kārtās, pirmā notiks 23.aprīlī, otrā – 7.maijā. Cīņā par prezidenta krēslu galvenie Lepēnas pretinieki ir bijušais Francijas ekonomikas ministrs Emanuēls Makrons un bijušais Francijas premjers Fransuā Fijons.

Vai Eiropas Savienība pārdzīvos Lepēnu?

"Eiropas Savienība pārdzīvos Lepēni, jo viņa nekļūs par prezidenti. Bet, pat ja viņa klūs par prezidentu, tas nenozīmēs Eiropas projekta beigas, " – iepriekš pavēstīja intervijā vācu žurnālam Bild am Sonntag Eirokomisijas priekšsēdētājs Žans Klods Junkers. Tostarp viņš minēja, ka līdzīgs variants (Lepēnas ievēlēšana – red.) kļūtu par Eiropas Savienības "katastrofu".

Junkers pauda pārliecību, ka ES turpinās savu pastāvēšanu arī pēc 60 gadiem, piebilstot, ka tuvākajā laikā Eiropas Savienībā jaunu dalībnieku nebūšot. Pēc viņa teiktā, neviena no kandidātvalstīm neatbilst Eiropas Savienības prasībām.

"Visi redzēs Lielbritānijas piemēru un sapratīs, ka nav vērts pamest Eiropas Savienību. Tieši pretēji – pārējās dalībvalstis vēl vairāk cita citu iemīlēs un atjaunos savas laulības saites ar Eiropas Savienību," – uzsvēra Junkers.

Ziņu lente
0