Ušakovs pieķēris Šadurski un solīja nosargāt Rīgas skolas

© Foto : facebook.com/NilUshakovМэр Риги Нил Ушаков
Мэр Риги Нил Ушаков - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas mērs ir pārliecināts, ka ministrijas pētījums par izglītības līmeni Rīgas skolās ir safabricēts – tīšām vai nejauši.

RĪGA, 13. aprīlis – Sputnik. Rīgas mērs Nils Ušakovs atmaskojis Latvijas Izglītības un zinātnes ministrijas veiktā galvaspilsētas skolu izglītības kvalitātes pētījuma rezultātus.

Spriežot pēc Izglītības ministrijas dokumenta, septiņās Rīgas skolās obligāto eksāmenu nokārtošanas indekss nepārsniedz 30%, kas, saskaņā ar resora vadītāja Kārļa Šadurska viedokli, liecina par nepietiekošo izglītības kvalitāti šajās mācību iestādēs.

Pēc Ušakova teiktā, analīzes secinājumi neatbilst patiesībai. Savā Facebook lapā galvaspilsētas mērs teica, ka pētījums "pēc būtības ir viltojums vai krāpšana", un apsolīja sniegt detalizētāku kļūdu skaidrošanu, kā arī paziņoja, ka nepieļaus Rīgas skolu slēgšanu.

Saskaņā ar Ušakova teikto, pētījumā izmantoti nepareizie dati, piemēram, eksāmenu rezultāti ir par vienu periodu, turklāt norādīts bērnu skaits ir no cita. Pie tam, Rīgas mērs uzskata, ka analīze ir nepilnvērtīga, jo ir veikta tikai trijos obligātajos priekšmetos.

Tāpat Ušakovs norādīja, ka mazākumtautību skolas nevar tikt uzskatītas "nepilnvērtīgas" tikai tāpēc, ka to absolventi latviešu valodas eksāmenu nokārto sliktāk nekā latviešu skolās.

"Man žēl, ka izglītības ministrs aizvainojis simtiem skolotāju un tūkstošiem bērnu, nosaucot viņu skolas par otršķirīgām. Bet diemžēl ministrs nevienu īsti nepārsteidza," — atzīmēja Ušakovs, Pēc viņa teiktā, nākamnedēļ Rīgas dome sniegs pilnu pētījumā pieļauto kļūdu analīzi.

Mērs uzsver, ka neviena Rīgas skola ar domājamu zemu izglītības kvalitāti netiks slēgta.

Ziņu lente
0